Reaganomics…..

The Valentine Brothers – Money’s Too Tight (To Mention)

I början på 80-talet dök det upp ett nytt uttryck i amerikansk politik och vardagslivet. Reaganomics kallades den nytillträdde presidenten Ronald Reagans giv för att få fart på ekonomin. En politik som tyvärr drabbade de ekonomiskt svaga grupperna och som vi i slutändan har att tacka för dagens bidrag, ty utan Reaganomics tror jag inte att The Valentine Brothers hade snickrat ihop denna pärla.

Nu finns det folk ute i världen som tror att det var Simply Red som skrivit den här låten, men det beror nog mest på att det är hans cover som fick mest genomslag, åtminstone på den här sidan Atlanten. Själv föredrar jag originalet som har en av de ingredienser i musiken som jag gillar allra mest, dvs en skön basslinga som ger ett gott driv i hela låten.

Tjillevippen

notbugs

2 svar

  1. Ah… lika kul att få höra orginalet, varje gång. Samtidigt så kan man inte bortse att sociala budskapet också var en twist som var viktig i Simply Röds version (1985)…jag tror faktiskt inte bara att man valde göra en cover på denna låt p g a den var ”bra”…det var mkt i Reagan o Thatcher…o Milton Friedman som ”valsade” runt vid den här tiden….

  2. Jo, you have a point där som man säger. Fast jag kan ju säga att det var knappast budskapet som fick mig att fastna för den här låten på den tiden det begav sig. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: