Rätt i kontakten…..

Shalamar – Right In The Socket

Det var ett tag sen jag hade med världens vackraste kvinna men nu har jag hittat lite nytt ögongodis. Den här låten är en av mina favoriter med just Shalamar. Det är oxå en sån låt som jag nog fastnade för första gången på discoteket Mayday i Västervik sommaren 1980. Den gör sig nämligen ypperligt bra i ett par Cerwin Vega. Antar att den som följt mig lite insett att jag är frälst på detta märke av högtalare och det är ett helt korrekt antagande. Visst har jag hört anläggningar som låter ”finare” och bättre rent ljudtekniskt, men när Cerwin Vega har lixom ett eget sound, brutalt men ändå som en gräddbakelse. De passar sig ju i stort sett bara för dunkadunka-musik, en del påstår även att de kan lira rock, men eftersom rock inte är min huvudsakliga diet så är jag inte rätt man att bedöma den saken.

Men med en bra disco/house-låt så blommar de upp och plockar fram det bästa ur låtarna. Självklart är det ett färgat ljud, men jag har alltid varit av den principen att det är upplevelsen som är det primära, inte hur upphovsmannen tänkt sig att det ska låta.

Det var först när jag var 35 år som jag själv införskaffade mitt första par Cerwin, då blev det ett par ”Houseparty” HP-215. Det är en sluten låda med dubbla 15-tumsbasar och en mellanregister/diskant på toppen. Nackdelen med den modellen är att den inte funkar så bra på lägre volym plus att den saknar lite av djupbasen som man annars brukar förknippa med Cerwin Vega (CV). Så bara efter nåt år så skaffade jag mig ett par CLS-215 som även de är bestyckade med dubbla 15-tummare, men här i en basreflexlåda med separat mellanregister och diskant. Köpte faktiskt samtidigt två stycken CV subbasar, CLS-15S som jag hade tänkt använda oxå, men det blev lite overkill på det hela så de sålde jag så småningom. Det räcker gott och väl med CLS-215 för de kan leverera en sån underbart fast och låg bas så man blir alldeles lyrisk. Att sen kåken håller på att ramla sönder i processen är en helt annan femma. Brukar alltid få gå runt i lägenheten och rätta till tavlor som hamnat på sned efter att jag dammat loss med mina CV ordentligt. Kan ju tilläggas att jag bor i lägenhet mitt i Gamla Stan i Eksjö så där finns alltid problemet med grannar som lackar ur ifall det blir för mycket av det goda. Nu händer det dock inte så ofta för jag luftar dem bara fullt ut 1-2 ggr om året och då sällan nån längre stund.

Nu blev det mycket CV i det här inlägget men jag är som sagt var helt såld på Cerwin Vegas grejer. Om jag nån gång vinner riktigt mycket pengar så ska jag köpa eller bygga en kåk långt ute på landet och där snickra ihop en riktig monsteranläggning. Nåt som står högt uppe på önskelistan då är CVA-121 som är en 21-tums aktiv subbas och låter den lika bra som gamla SW18 så blir det garanterat ståpäls när den får spela loss.

Tjillevippen

notbugs

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: