En het kropp…..

Jamie Principle – Hot Body (Silky Soul 12″)

4 Cerwin

Extremt bra producerat av Steve ”Silk” Hurley kan man lugnt säga om detta guldkorn. Han lyckas med konststycket att använda en sampling så snyggt att man nästan kan förledas att tro att det rör sig om en helt ny låt utan recyclat material. För oss som är förtappade och haft Donna Summer som husgudinna så är det däremot så genialiskt snyggt och bra gjort att man gärna vill veta vart man ska vända sig för bön. Får kanske bygga upp ett litet discoaltare och så ett remixaltare här hemma beroende på vad det är jag ska avguda. Inser just nu att det närmaste jag lär komma en religiös tro i mitt liv är tron på musiken. Att musiken gör underverk med en rent själsligt är helt klart, utan musik skulle livet se så oändligt grått och trist ut att det skulle bli riktigt jobbigt. Sen kan jag ju tillägga att min musik, dvs den musik jag gillar, är den bästa blandningen för själen. Åtminstone för mig. 😛

Vad annars kan nämnas som har anknytning till den här låten är att jag har starka minnen till den från en resa jag gjorde till Polen, Tjeckoslovakien och f.d DDR i början på 90-talet. Vi åkte då med min barndoms ”drömfärja” den f.d Svea Star som efter ett par turer i Karibien (där hon ursprungligen kom ifrån) hittat tillbaka till Östersjön. Hon bar nu namnet Balanga Queen då hon trafikerade traden Karlskrona – Gdynia under åren 92-94 för Corona Line.

Kommer så väl ihåg när man var en liten knodd i mitten på 70-talet och det stora intresset var bilfärjor, ett intresse som återkommit på senare år faktiskt. Hur som helst, den stora stjärnan på himlen på den tiden var färjan Svea Star som var både större och mycket snabbare än konkurrenterna plus att den var ju så vacker och modern. Än idag tycker jag det är ett vackert fartyg då det har linjer liknande kryssningsfartygen från den eran.  Här kan ni se hur hon såg ut då hon trafikerade Helsingborg – Tuborg (Köpenhamn) – Travemünde åren 74-76.

Lite tråkigt bara att de i början av 80-talet gjorde en ful påbyggnad i fören för att få till en större restaurang. Nedan kan ni se hur det ingreppet förfulade denna skönhet och det var så här hon såg ut då vi åkte med henne 1992.

Efter åren i Polentrafik så trafikerade hon traden Tallinn – Helsingfors – Tallinn – Travemünde, därefter återvände hon till Karibien och efter vad jag kan förstå så går hon idag i trafik som Casinofartyg på Bahamas under namnet Discovery Sun.

Tjillevippen

notbugs

Annons

Ett svar

  1. […] minne som sedan dess sitter som klistrat i hjärnan. Har för övrigt skrivit lite om den färjan i ett tidigare inlägg för snart två år sen. Finns även fler berättelser från den resan till Polen att finna i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: