En skuggfigur…..

Jesse Johnson – (I Wanna) Be Your Man

3,5 Cerwin

Det här är mannen som alltid hamnade i skuggan av Prince. Minns att jag hörde ett avsnitt av Soul Corner i slutet på 80-talet där Mats Nileskär hade en Jesse Johnson-special med intervjuer m.m. Tja, mitt intryck av Jesse Johnson, efter att ha hört det programmet, är att karln är bitter. Han tyckte väl mer eller mindre att han hade kommit på det mesta av Minneapolissoundet och att Prince bara stulit hans idéer helt ogenerat.

Nåväl, Jesse Johnson gav sig efter tiden i The Time på en solokarriär som väl gick sisådär. Fast några hyfsade låtar fick han ihop i alla fall och den här är ett exempel.

Tjillevippen

notbugs

2 svar

 1. Jesse Johnson var ofta en sorglig skuggfigur som inte gjorde särskilt mycket bra. Hans skiva Every Shade Of Love är dock ganska schysst.

  Det är väldigt svårt att hitta sajter som skriver på svenska om bra musik. Här tänds dock lite hopp: http://extendedmix.com/skivhyllan/retro.asp?oldieID=109

  Du gör ett bra jobb med din blogg. Vi är i princip jämngamla och det är säkert därför vi har lik musiksmak.

 2. Jag tackar och bockar. Ber om ursäkt för att jag inte godkänt dina kommentarer förräns nu men om du följt bloggen har du kanske sett att jag varit bortrest så då har jag begränsat jobbet med bloggen under den tiden. Men nu är jag på hemmaplan igen och då kan man sköta om saker och ting lite bättre.

  Hur som helst så är det alltid lika kul att träffa på jämngamla med ungefär samma musiksmak. Annars brukar folk vara insnöade på en massa rock å annat konstigt även om jag kunnat ta till mig sådant lite bättre på senare år. Men i grund och botten så klappar mitt hjärta för all musik som funkar på ett dansgolv och då snackar vi alltså inte dansband. 😉

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: