En tropisk cocktail…..

Mai Tai – Female Intuition

header_01-resized 4 Cerwin

De här damerna tillhörde mina favoriter under 80-talet, kanske främst för att de släppte så otroligt många bra låtar. De tillhör den sällsynta skara artister som hållit hög kvalitet rakt igenom, åtminstone enligt min bok. Just den här låten pluggade jag rätt hårt på Restaurang Slottsholmen när jag spelade där sommaren 1986, måste det ha varit. Tyvärr är den krogen stängd numera och nu divideras det bland lokalpolitikerna om vad man ska hitta på med stället. Det har talats om att riva det och bygga ett visans hus, något som jag tycker är helt uppåt väggarna. Detta att Västervik är en visstad är något som knappast är känt utanför stadsgränsen. Att dessutom tro att man kan locka turister med viskonceptet är ännu mer snurrigt. Visst drar visfestivalen folk, men då ska man notera att det bara ryms en publik om ca 1500 personer i slottsruinen. Alla andra människor är knappast i stan för sitt djupa intresse för den svenska visan utan de kommer helt enkelt för att det är en allmän folkfest på stan.

Jag kan ju bara se till mig själv, jag var visfestivalsmedarbetare under många år men kan idag öppet erkänna att det inte var för mitt stora visintresse. Det intresset är nämligen lika med noll. Istället var det själva festivalen i sig som var rolig, människorna som man jobbade med och även artisterna. Musiken däremot hade jag klarat mig utan, för mig hade det snarare varit optimalt om jag hade fått se Chic stående på scenen 5 kvällar under visfestivalsveckan. Minns att genom alla åren så var det bara en akt som riktigt fick mig att haja till ordentligt och det var en grupp som kallade sig Islandica och jag antar att de var från Island, har för mig att det var på det viset. De var något utöver de vanliga och jag ångrar idag att jag inte köpte nån av deras skivor då. Nu är det lixom försent, jag tror det är lite för smal musik för att jag skulle fastna för den igen idag.

Hur stod jag då ut år efter år om jag inte gillade musiken, jo jag hade ett hemligt knep. Varje natt efter eftersitsen så tog jag en lång promenad när jag skulle gå hem och då hade jag min freestylebandspelare med mig och lyssnade som besatt på alla mina favoriter, Mai Tai, Chic, Change osv. Med hjälp av dessa små överdoser av ”Min musik” så klarade jag mig igenom hela festivalen med ett glatt humör.

Tillbaka till Restaurang Slottsholmen och dess framtida öde. Min åsikt i den här frågan är i alla fall att kåken bör K-Märkas för river man den så kommer kommande generationen att idiotförklara de politiker som tog rivningsbeslutet och ställa sig frågan ”Hur tänkte de egentligen”. Det klassiska svaret på en sådan fråga brukar ju vara ”It seemed like a good idea at the time”, en fras som min syster och jag brukar ha mycket roligt med då vi applicerar den på samtidens företeelser.

Vad ska man då ha för verksamhet i byggnaden, ja det finns säkert många idéer kring detta, men varför inte göra ett servicecenter för alla båtturister t.ex. Jag kan ju sticka ut hakan oxå och föreslå att man flyttar turistbyrån dit. Att säga en sådan sak betraktas nog i V-vik som att svära i kyrkan då man är väldigt stolta över sin nuvarande turistbyrå som är inrymd i gamla varmbadhuset, och där min mor arbetade i många år med en av Sveriges vackraste kontorsutsikter. Men vad jag vill komma till är att man bör vända på varje sten och på den vägen komma fram till en lösning som binder ihop den historik som finns med en lysande framtid för att låta lite pretto.

Tjillevippen

notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: