Lite gladdisco…..

Gary’s Gang – Knock Me Out

De här grabbarna är nog mest kända för sin andra discodänga Keep On Dancing men den här låten är ju i samma stuk och minst lika bra så därför har jag valt den idag. Har minnen från sommaren 1983 när jag hör den här låten. Låten kom iofs 1982 men det var nog först sommaren 1983 som den snurrade i bandaren ordentligt. 

På den tiden fanns det ett ställe i Västervik som hette Pigalle men som aldrig riktigt lyfte men jag minns att vi spelade den här låten där bl.a. Det som var lite läckert med stället var att de satsat rejält på ljusanläggningen med väldigt mycket cerise och lila spotar och lysrör, helt i tidens anda. Ljudanläggningen var ihopsatt av en kompis till mig som var audiofil. Dessvärre så var han inget vidare på att snickra ihop discoljudprylar så det lät inget vidare om den anläggningen.

Annars var stället man skulle gå till Hörnan/Heaven, där var det alltid mest drag. Ja, med undantag för Statt några år i mitten på 80-talet då det var riktigt bra drag där oxå, speciellt när jag vände skivor där. 😉 Snittåldern på Statt var dock något högre än på Hörnan/Heaven plus att lokalerna på Statt var större och svalde mer folk. Hur som helst har man många gamla minnen från dessa ställen, får ta och plita ner några i bloggen framöver så världen får ta del av dem.

Tjillevippen

notbugs

2 svar

  1. Ja, du det gick inte så bra för Pigalle…
    Men Hörnan var igång ett bra tag….oj,oj du får mig att gå minnenas alle´…..
    Slutlåt på Hörnan var under en period Frankie goes to Hollywood med The Power of Love, som tryckare då förståss. Ja, så det kan vara… nej måste åter till arbsysslorna.Rolig blogg du har, P,mkt bra musik och anekdoter. Keep up the good work!

  2. Ja, det som är lite kul med Hörnan är de olika epokerna det gick igenom. Dansgolvet på olika ställen, olika personalsammansättning även om många var samma genom åren.

    Tjillevippen

    notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: