Ett glädjepiller…..

Sonia – Listen To Your Heart

Denna damen är kanske en av de mindre kända artisterna från Stock Aitken Watermans (SAW) stall från 80-talet. Inte desto mindre så är hennes låtar i klass med de övriga artisterna som lät sig produceras av SAW. Att jag snöade in på just Sonia beror på att jag satt och Spotify-surfade lite och ramlade på en samling med SAW-produktioner. ”Stock, Aitken Waterman: Gold” heter den och där finns alla de stora hitsen från deras gyllene år med.

Inser att jag blir mer och mer beroende av Spotify, det är så grymt lätt att drömma sig bort och surfa iväg i det gigantiska musikbibliotek som finns där. Jag trodde först att jag skulle känna lite frustration över att bara lyssna till streamad musik, men eftersom applikationen är så klockren utan något lagg så stör det inte alls.

Det enda är de gånger man ramlar på nån låt som man inte har och som vore kul att ladda MP3-spelaren med, då står man där och det finns inte mycket man kan göra. Vore i så fall att leta reda på nån applikation, typ Total Recorder och rippa ljudströmmen, men det känns som lite onödigt pill bara för att kunna få ner enstaka låtar på MP3-spelaren.

Dessutom känns det inte helt schysst att göra det eftersom jag misstänker att skivbolagen som släppt sin musik till Spotify skulle bli ganska sura om folk började rippa ner till höger och vänster. Eftersom Spotify är det första vettiga alternativet (i mina ögon) till illegal nerladdning så tycker jag att det hör till vanligt hyfs att inte missbruka tjänsten helt enkelt.

Bättre vore då ifall det fanns en smidig länk så man direkt kunde ladda ner låten för nån billig peng utan kopieringsskydd och sen har man den i sin samling. Helt klart är att applikationen är förberedd för ett sådant förfarande men jag antar att det är lite pyssel med att få ihop det rent praktiskt för folket på Spotify. Det är mycket som ska falla på plats för att en sådan funktion ska fungera utan en massa strul.

Jag antar dessutom att de är väldigt noga med att inte förstöra den suveräna upplevelsen som man idag får med Spotify. Det är ju blixtsnabba sökningar och det känns precis som om låtarna vore lagrade lokalt när man spelar dem. Att snabbspola i en låt går precis lika snabbt och smidigt som med WinAmp t.ex.

Det enda jag kan sakna ibland är alla udda versioner som gjorts på mycket av den dansmusik jag lyssnar på. Ibland finns det med enstaka tolvtumsmixar men inte så mycket mer. Men med tanke på att det är en så pass ny tjänst så är jag ändå imponerad över vilken gigantisk musikdatabas man har till sitt förfogande.

Den är så pass omfattande att jag faktiskt gav bort en inbjudan till min far som fyller 76 inom kort. Jag visade honom Spotify när han var här på besök nyligen och han blev väldigt intresserad. Så igår så fick han en inbjudan som jag fått att dela ut och när jag sen talade med honom på telefon senare på dagen var han i full gång med att leta efter sina favoriter. Det visar på hur stor bredd denna suveräna tjänst har och att man oavsett ålder och musiksmak kan hitta något som passar.

Tjillevippen

notbugs

Annons

2 svar

  1. Häpp! Sonia lite känd!? 😮 UK No. 1 sommaren ’89 ju! 😉

  2. Jag syftade på i jämförelse med de andra artisterna i SAW-stallet. Rick Astley och Kylie är ju sådana namn som i stort sett vem som helst känner till, men frågar du gemene man om han/hon kommer ihåg Sonia så är det nog värre. Jag kom ju knappt själv ihåg henne så hon har ju inte gjort nåt jätteavtryck i musikhistorien trots 1:a plats på Englandslistan.

    Tjillevippen

    notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: