Idag bär det av hemåt igen…..

FPI Project – Everybody (All Over The World)

Idag så blir det hemresa till Eksjö efter den här turen i V-vik. Har fått med mig massor av nostalgimaterial från biblioteket som jag på olika sätt avser att använda i framtida blogginlägg. Sen insåg jag när jag var ute på stan tidigare på morgonen att nästa gång jag kommer hit så får jag nog ta med en kamera, för jag är rätt fascinerad över hur förändrad stan har blivit sen man flyttade härifrån.

Kom på en annan intressant grej och det är att när jag är i V-vik lyssnar jag gärna på musik som är från den tiden efter att jag flyttat till Eksjö. Antar att det är nån slags dold hemlängtan som tar sig uttryck på det viset. Men det händer att jag lyssnar på gamla tonårsklassiker även när jag är i V-vik och är man då t.ex ute och promenerar med MP3-spelaren laddad med en bra samling så blir det en rejäl nostalgitripp eftersom ljud och bild lixom hänger ihop då. Jag tycker det är väldigt fascinerande med hur vi associerar minnen till olika sinnesupplevelser.

Men det ska hur som helst bli skönt att få komma hem igen, börjar sakna min egen dator framförallt. Det är så mycket jag gör med den som jag sällan kan göra på andra datorer. Får se lite hur det blir med inlägg de kommande dagarna för jag har inte varit riktigt på topp sista veckan. Men för den som följer bloggen så kan jag rekommendera att ni prenumenerar på den via RSS, då kommer ju uppdateringarna till webbläsaren per automatik. Kan förklara lite närmare hur det fungerar när jag är på hemmaplan igen och kan sitta lite mer i lugn och ro.

Tjillevippen

notbugs

2 svar

  1. .. och den där låten lånar ju från Kool & the Gangs LOVE AND UNDERSTANDING om jag inte minns fel! Nostalgi 🙂

    DICK

  2. Ja, det har du så rätt i, det hade jag faktiskt ingen koll på. Men så dryper ju den här typen av låtar av samplingar från alla möjliga gamla låtar. Fanns en gång en site som hette samplespot där det fanns en databas där folk kunde lägga in vilka samplingar som fanns i olika låtar. Otroligt kul var den men den försvann efter en tid av nån anledning.

    Tjillevippen

    notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: