Stevie Wonder producerar…..

Gary Byrd & The G.B. Experience – The Crown

Ja, Stevie Wonder har inte bara gjort musik åt sig själv utan även producerat åt andra artister. I det här fallet misstänker jag att producentstämpeln är avsedd att ge lite stjärnglans åt den här låten eftersom man så tydligt anger att just Stevie Wonder har producerat. Brukar ju inte vara det man skyltar med först och främst på ett skivomslag i vanliga fall. Sen kan ni faktiskt få höra Stevie sjunga en liten trudelutt i låten om ni spolar fram till ca 3:04, och vill ni höra ännu mer av hans karakteristiska stämma så spola fram till 5:30 så får ni er en rejäl dos Stevie Wonder till livs.

Annars så innehåller den här låten de sedvanliga attributen för en raplåt från det tidiga 80-talet. Det är lite väsensskilt från den Gangstarap som så småningom skulle växa fram och sätta agendan för hur rappen som uttrycksform skulle låta. Har dock på senare tid noterat att det börjat dyka upp nyreleaser och omarbetade Old school-låtar så suget för klassisk rap är helt klart inte borta.

Tjillevippen

notbugs

2 svar

 1. …denna låt ger en del minnen. Bra låt tycker jag, och när en engelsk dj-bekant hade några musikerbekanta som gjort en rap-variant med denna låt i bakgrunden så ville de ju naturligtvis ha clearance från de inblandade att det var ok att ge ut den. De hade Stevies skivbolag med sökte Gary Byrd. Jag som visste att han var radiopratare började söka för att hjälpa dem. Hittade honom så på en station i New York tror jag. Testade och ringa, en receptionist svarade och sa ”please hold on”…

  Helt plötsligt säger en mansröst ”hallo…..” och jag säger ju då att jag söker Gary Byrd….. ”Speaking”….!!!!!!!!

  Jag förklarar mitt ärende, och han tyckte ju det lät spännande. Så han gav mig sitt hemnummer och sitt mobilnummer…. Inte förväntat, men icke desto mindre kul.

  Historien har dock ett segt slut eftersom de aldrig fick ok från Stevie (eller bolaget). En av killarna var förresten med i ENglands bidrag till eurvoision song contest 2008 tror jag..
  Daz Sampson… och gänget som skulle göra covern var UNITING NATIONS om jag inte minns fel!

  DICK

 2. Ja, det du berättar om stärker helt klart min uppfattning om att upphovsrätten bör reformeras. Tycker att den alltför ofta hämmar kreativitet och innovation.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: