Filmnostalgi…..

Ollie And Jerry – Breakin’ (There’s No Stopping Us)

Började igår kväll börja kolla på den gamla kultrullen Breakin’ eller som jag har för mig att den marknadsfördes i Sverige, Breakdance: The Movie. Måste säga att den känns fortfarande rätt så fräsch även om den är full med 80-talskitsch. Sen misstänker jag att jag nog fortfarande har 80-talsglasögonen på mig så jag inte riktigt kan se att världen faktiskt har förändrat sig en hel del sedan den här filmen var på tapeten.

Den här filmen fungerade för övrigt som finfint bränsle för de lokala breakdanceförmågorna i Västervik där jag växte upp. Har tidigare skrivit om den flugan här på bloggen och då även haft med ett klipp från när det var Breakdanceuppvisning på Stora Torget i Västervik. Får för övrigt passa på att revidera en uppgift jag hade angående det klippet. Det är förmodligen filmat sommaren 1984 för i takt med att jag fått ihop mer och mer nostalgimaterial i mina samlingar så ser jag att den stora peaken för streetdancevågen var 1984.

Inser för övrigt att jag nog snart får organisera upp mitt samlande av nostalgimaterial och ha nån form av arkivsystem för det hela. Som det är nu så är det en lapp här, en bunt utskrifter där, å så en packe tidningar undangömda i en gammal resväska. Det håller inte i längden då det blir lite hämmande när man får en idé och vill skriva ett inlägg på vilket tema det nu må vara. Att då börja leta runt som en tokig för att hitta det där klippet man vet ska finnas nånstans kan få själva inspirationen att rinna ur en fortare än en alkis hinner tömma en hela Explorer.

Tjillevippen

notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: