Att glädjas åt det lilla…..

Mid Air – Ease Out

Jag har fått en ny spis! Bor i hyresrätt så då ingår det ju att då och då få saker och ting fixade eller utbytta i takt med att underhållet kräver så. Nu var det då dags för min gamla spis att packa ihop och tacka för sig. Flyttade in –96 och då hade den redan hunnit finnas på plats ett antal år.

Det märkliga är att jag har samma halvlyckliga känsla som när man köpt nån ny pryl som man suktat efter. En spis borde ju inte vara nåt att hetsa upp sig för, men så här i finanskristider så får man glädja sig åt det lilla. Men det som gläder mig mest är att ha en fungerande snabbplatta. Den gamla var sprucken och gav inte från sig mer värme än ett fesljummet element.

Men innan jag kunde komma igång och använda spisen så var de nya plattorna tvungna att ”brännas in” före användning, dvs man sätter på dem på full värme i 5 minuter en och en. Så det gjorde jag direkt efter att spisen var inkopplad och klar. Därmed kan jag nu steka hamburgare och koka gröt hela natten lång om jag skulle känna för det, hurra för nya spisen!

I morgon ska jag “bränna” in ugnen, har ett helt körschema som ska följas innan den är klar för användning. Sen så måste plåtar och långpanna diskas ordentligt innan användning. Tydligen är där en massa kemikalierester från produktionen kvar som måste tvättas bort. Typiskt att det är slutkonsumenten som måste sköta det jobbet.

Nu väntar jag närmast på att få kyl/frys utbytt, men det kunde dröja några veckor till då de inte visste exakt vad det är för modell som gäller. Man kan iofs få välja lite lyxigare modeller som tillval, men då blir det en slant extra på hyresavin varje månad. Känner inget direkt behov av någon flashig modell utan det duger bra med en modell som gör vad den ska, och med tanke på att jag blev så glad över en ny spis, vad ska då inte en ny kyl/frys gör åt mitt känslotillstånd?!

Tjillevippen

notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: