Freakshow…..

Bar-Kays – Freakshow On The Dancefloor

Prenumenerar på en del bloggar via RSS och en del av dem är bloggar som tipsar om allt möjligt galet och kul som finns att titta på ute på nätet. Så idag ska jag dela med mig av några favoriter som alla finns på YouTube. Det mesta brukar ha en tendens att hitta dit även om det kanske inte var på YouTube det först publicerades. Men vi börjar med min absoluta favorit, vilket är en ung koreansk tjej, som är en hejare på rollerblades. Man tappar minst sagt hakan när man ser henne flyta fram över marken.

Hon ser så avslappnad och ledig ut som det inte är nåt svårt alls, ja nästan så man tänker att det där skulle jag nog oxå klara av. Fast sen infinner sig tanken att en liten kort tjock farbror nog inte alls skulle se lika avslappnad och ledig ut i samma situation. Men å andra sidan skulle man verkligen kunna kalla det för freakshow då, något som ju egentligen inte passar in när det gäller den här lilla tjejen.

 

Amazing Freestyle Slalom On Rollerblades

För den som är rastlös och inte orkar vänta på att det hela ska dra igång så kan jag rekommendera er att spola fram ca 40 sekunder in i klippet. Annars så kan det vara rätt så kul att se hennes avslappnade uppladdning. Själv hade jag stått och skakat med knäskålarna mot varandra om jag hade ett dylikt program framför mig.

Ja, vad kan vi bjuda på efter en sådan uppvisning. Tja, vad sägs om lite human beat box? För den som inte är så insatt i vad det handlar om så kan jag kort förklara att det är när man spelar musik med munnen. Den som har sett polisskolanfilmerna minns kanske minns Michael Winslows karaktär, Larvell Jones, som gjorde roliga ljudeffekter lite här och var. Human beat box funkar på lite samma sätt, fast man gör hela låtar med hjälp av de ljud man kan framställa genom munnen.

 

Mr Scratch Human Beat Box

Det här klippet är nog extra kul att se om man har lite inblick i DJ-världen, speciellt från 80- & 90-talet då det var mycket lek och trix med vinylskivspelarna som gällde. Finns annars hur många dylika klipp som helst med Human beat box på YouTube, ett av de mer kända är t.ex fransmannen som fick den franska idoljuryn att tappa hakan med sin audition för några år sedan.

För att runda av det hela så tar vi ett litet trick med pingisbollar. Det har dividerats mycket huruvida det är trickfilmat, men jag lutar åt att det är på riktigt då det dykt upp mängder med liknande filmer sen den här slog igenom. Så folk har helt enkelt gett sig på att försöka göra liknande trick själva och upptäckt att det funkar. Så trickfilms-teorin tror jag vi kan lämna därhän helt enkelt. Dock misstänker jag att det ligger en hel del träning bakom och att för varje lyckat försök vi ser i filmen så ligger det nog en hög misslyckade försök bakom det hela som vi aldrig får se.

 

Billy’s Balls 2

Ja, det finns en Billy’s Balls 1 oxå, men den är inte lika underhållande. Dessutom så var det med tvåan som fenomenet slog igenom stort och började sprida sig på bloggar å andra ställen.

Det får avsluta dagens lilla blandning som bara är ett litet axplock av alla fantastiska saker som människor kan hitta på och som vi tack vare det underbara YouTube får ta del av. Snacka om kulturspridare av stora mått.

Tjillevippen

notbugs

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: