Vad vore Mayday utan denna…..

Hot R.S – Slow Blow

Den mest ultimata Maydaylåten av dem alla. Kanske inte så mycket att dansa till, men istället får man en ljudupplevelse som är mer utomjordisk än nåt annat. Extra kul är att klippet jag hittat är från maxisingeln så den är extra lång och således innehåller extra mycket njutning, speciellt i ett par Cerwin Vega-lådor.

Gruppen Hot R.S kom från Sydafrika och namnet tog de från sitt andra paradnummer som var en cover på låten House Of The Rising Sun. Den som är lite skarpsynt ser att första bokstaven i varje ord helt enkelt bildar bokstavsföljden HOTRS men för att göra det lite snyggare så bidde det Hot R.S av det hela.

Hade för några år sen kontakt med en kille från Johannesburg som jag snackade musik med via mail. Vi kom i kontakt med varandra via ett forum där man kan få hjälp att identifiera låtar och det visade sig att vi hade stor hjälp av varandra när det gällde att finna identiteten till många gamla låtar som man har inspelade kassett.

Hur som haver, den här killen var jämnårig med mig och han berättade att när han var i de tidiga tonåren brukade han hänga vid en studio som låg längre ner på gatan där han bodde, och i den studion så brukade just gruppen Hot R.S hålla till för att spela in demos och senare sina singlar och album. Han berättade oxå att killarna i gruppen var otroligt skickliga musiker och dessutom väldigt snälla som lät honom vara med och titta på när de spelade in.

Så världen är ganska liten, speciellt med tanke på utvecklingen som gett oss internet och på så vis gjort vårt jordklot lite mer som ett enda stort vardagsrum. Hade nån 1980 sagt att jag en dag skulle brevväxla med elektronisk post till en kille som varit i studion med Hot R.S hade jag nog undrat vilket mentalsjukhus den personen rymt ifrån.

Tjillevippen

notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: