När det undermedvetna sköter verksamheten…..

Swen G feat. Inusa – Morning Light

Jag har varit snusare men för snart två år sen slutade jag snusa för att det blev för dyrt p.g.a alla prishöjningar. Hade inga större problem att sluta så det var inte nåt speciellt med en massa abstinens och så. Däremot så var jag lite putt på att jag blivit “tvungen” att sluta då det var en av få laster jag har kunnat unna mig. På grund av sjukdom och medicinering kan jag inte dricka alkohol längre så jag har varit i princip torrlagd de senaste 10 åren.

Nåväl, jag var tobaksfri lite drygt ett halvår efter att jag slutat snusa, då dök det upp nåt tillfälle då jag skulle på nån fest. Då ville jag ju ha nåt som var lite festligt så då tog jag och köpte en ask cigariller så jag kunde feströka lite. Jag hade redan under tiden jag snusade emellanåt köpt en ask Bellman vid festliga tillfällen så det var ju nåt jag verkligen tycker om. Efter den festen så bestämde jag mig att jag skulle köpa mig en ask Bellman då och då vid festliga tillfällen för nåt roligt måste man få ha.

Ja, så fram till i julas så har det flutit på och jag har rökt en ask då och då. Men efter julen så blev det av nån anledning helt plötsligt en vardagsvana vilket ju inte var meningen. Fast det bekom mig inte eftersom jag tyckte jag kunde unna mig det. Sen gick jag och blev rejält förkyld i april och jag har än idag kvar rester av den förkylningen som vägrar att släppa taget helt. I samband med att jag blev förkyld så kände jag att rökningen inte var nån hit precis.

Så jag började fundera på att lägga ner det hela men som alltid så vill man ju att det ska ske vid rätt tillfälle. Under tiden jag gick och väntade på det tillfället så klurade jag på hur jag skulle se på det här med tobaksanvändning i framtiden. Jag kom då fram till att jag skulle unna mig att röka cigariller på semesterresor och liknande, men inte till vardags. Ja, så kom det rätta tillfället förra onsdagen och jag rökte upp den sista cigarillen i asken.

Det har funkat bra och jag kan inte påstå att jag haft några större abstinensbesvär. Så jag har tyckt att det varit frid och fröjd ända fram till idag. Nu har jag nämligen kommit på mig själv med att leta restresor till Gran Canaria. Först tänkte jag att det är mest för att drömma sig bort en stund men när jag tänkt efter lite närmare så har jag kommit på att det är mitt undermedvetna som försöker dra en luring. Mitt undermedvetna vill helt enkelt att jag ska åka på solresa för då får jag röka igen. Hujedamej så smart, och hade det inte varit för att jag tänkte till och började undra varför jag helt plötsligt fått ett sånt sug efter att resa bort så hade jag nog gått på den finten.

Ja, nu är jag ju fortfarande grymt sugen på att åka iväg och just nu är en sån period då resorna är extra billiga. Men jag tror inte jag åker iväg nu utan det får i så fall vänta till hösten. Under tiden roar jag mig med att drömma mig bort och minnas när jag var i Bahia Feliz förra sommaren.

 

Bildspel från min resa till Bahia Feliz augusti 2008

Det som är lite roligt med hela den här historien är att jag har noll röksug rent subjektivt. Känner mest hur förkylnings/rök-hostan sätter in för på slutet så var jag väldigt förkyld i halsen och när jag rökte så hostade jag extra mycket. Är fortfarande lite seg i halsen men hostandet har lugnat ner sig. Så jag undrar om jag ens skulle tycka det var gott att ta en cigarill till morgonkaffet på terassen i Bahia Feliz om jag nu skulle komma iväg? Känns inte som det, fast å andra sidan när man väl är där så kanske det känns helt rätt och smakar alldeles sådär gott som jag minns att det gjorde förra sommaren.

Tjillevippen

notbugs

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: