De olympiska löparna…..

Olympic Runners – The Bitch

Sitter å slötittar på Michael Jacksons minnescermoni som iofs inte kommit igång ordentligt mer än att familjen Jackson varit på kyrkogården och haft sin privata del där. Nu är de på väg mot Staples center där det stora spektaklet ska dra igång. Följer det hela på Aftonbladets webb-tv, men lite B är det att man bara får bilder ihop med kameramännens interna babbel.

För övrigt så håller jag på att försöka repa mig efter den sista tidens intensiva aktiviteter. Fyra grejer på raken har det varit, först min tripp till Gran Canaria, sen min systerdotters examen. Därefter hade jag en kompis på besök här en hel vecka och nu sist var jag i V-vik för att gå på en nostalgikonsert med bandet MVS som från början hette Malte Vräker Småsten. Har skrivit om dem tidigare och jag har egentligen mer material att dela med mig av när det gäller just MVS. Får ta och samla ihop det och mig själv nån dag och tota ihop nåt av det hela.

Nu börjar det dra ihop sig kring Staples center och om sisådär 10 minuter ska det hela dra igång. Får se om det dyker upp nån kommentator till sändningarna. Avslutar det här inlägget med att tacka Dick som brukar skriva lite kommentarer här på bloggen. Det var hans senaste kommentar som fick mig att komma ihåg den här låten som var en stor favorit när man gick på Centrumgården i V-vik och dansade på fredagarna i de tidiga tonåren.

Tjillevippen

notbugs

7 svar

 1. Jajamen, denna gillar vi också!

  Här har du länk till den jag nämnde, Sir Dancealot.
  Långa versionen är såååå bra!

  En annan favorit från samma epok är denna, som jag
  brukade spela så högt det bara gick…
  Charles Earland – Let the music play

  DICK

 2. Jo, jag kollade in Sir Dancealot redan när jag läst din ursprungliga kommentar. Lite kultig video måste jag säga. 🙂 Charles Earland har jag aldrig hört men den var ju klockren. 😀 Skulle nästan tro att han var en av inspirationskällorna till den brittiska jazzfunkvågen som kom i brytningen mellan 70- och 80-talet.

  Tjillevippen

  notbugs

  • … nu är man tillbaka med gamla minnen:

   Var på 6 veckors semester i USA 1981. Bland de bästa minnena är radion i New york. WBLS, Kiss etc – suverän black/disco/r n b-radio!

   En av många låtar som snurrade flitigt var denna med
   STARPOINT – Keep on it

   och denna med
   FRANCE JOLI – Gonna get over it

   Som du skriver – helt klart gjorde Charles Earland intryck på mycket jazz-funk som kom i ENgland.

   DICK

   • Nu blir man lite avis, hade varit hur kul som helst att vara i N.Y 1981. Har en kassett som en kompis spelade in 1979 när han var i USA. Tror det var från Kiss FM, får leta reda på den vid tillfälle och kolla. Där hittar man pärlor som France Joli – Come To Me och Bonnie Pointer – Heaven Must Have Sent You. Men Starpoint – Keep On It var en riktig monsterfavorit när den kom. En annan låt som var samtida med den var den underbara The Dip med Keith Diamond Band. Den sistnämnda finns dock inte på YouTube, har för mig att den funnits tidigare men den har väl rykt i upphovsrättens namn. 😦

    Tjillevippen

    notbugs

 3. … och så kom jag på denna låt:

  NICK STRAKER BAND – Little bit of jazz

  HIttade honom på nätet förra året, och skrev några rader. Detta eftersom han varit med i en grupp som hette LIMMIE FUNK LIMITED. De besökte Örnsköldsvik en myyyyycket kall vinterkväll runt 1980. Okända som de var drog de 15 betalande till en konsert!!! Jag hade ett trecligt snack med dem efteråt – och när jag kommenterade det hela,. så minns Nick mycket väl den kalla vinterturnen och Örnsköldsvik!

  Annars är Nick mest känd för A WALK IN THE PARK.

  DICK

  • A Little Bit Of Jazz var ett lyft jämfört med A Walk In The Park som jag alltid tyckt var lite corny. Men han var väl tvungen att skärpa sig för att få släppa nåt på Prelude som i mina ögon alltid stått för bra kvalitetsdisco. Riktigt kultigt att du träffade på Nick i lilla Sverige. Man borde egentligen dammsuga landet och se vilka fler kultartister det är som spelat på otippade ställen. En udda sån spelning jag var på utspelade sig i Växjö i början på 90-talet. La Toya Jackson spelade på ett disco där och jag fick komma upp på scenen och dansa med henne i ett av slutnumren. Har kvar annonsen för den spelningen nånstans så det blir nog ett blogginlägg om den händelsen vid tillfälle.

   Tjillevippen

   notbugs

   • Skratt!
    Snacka om annorlunda minne – ”hänga med LaToya”!!!

    Gällande Nick Straker så har han ju en ÄNNU bättre låt också; STRAIGHT AHEAD. Håller med om A WALK IN THE PARK – som dock växte lite när man förstod att han skrivit låten o texten under en ”walk in the park”.

    The Dip med KEITH DIAMOND tror jag inte jag hört, däremot har man en annan singel i samlingarna!

    DICK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: