En Preludeklassiker…..

Daybreak – Everybody Get Off

Ännu en låt man bara blir glad av och inte så konstigt då den låg på etiketten Prelude som kom att stå för kvalitetsdisco av bästa märke. Därtill så är den här pärlan producerad av legenden Patrick Adams. Hans mest kända projekt är nog annars gruppen Musique som hade en räcka discohits i slutet av 70-talet där låten In The Bush är den största framgången tillsammans med Keep On Jumpin. Har skrivit om det hela i ett tidigare inlägg för den som är intresserad.

Tjillevippen

notbugs

3 svar

 1. Som du säger så är Patrick en legend. Icke desto mindre verkar han vara en människa med fötterna på jorden om man kikar på hans MySpace-sida.
  Han t o m svarade på en musikfråga jag ställde för ett tag sedan. Frågan gällde vilken sångerskan var på SANDY’S GANG – Hungry (vilken är i princip samma låt som PAM TODD & Love Exhange – Making love….vilken är en version av SAMMY GORDON & HIP HUGGERS – Making love … eller UNIVERSAL ROBOT BAND – Making love..)

  Eller hur det nu var….

  Svaret på frågan var i alla fall Sandy Farina enligt vad Patrick minns.

  DICK

  • Det är det jag tycker är så kul med nätet att många av ”våra” legender finns där ute och går att få kontakt med. Man blir ibland förvånad över hur tillmötesgående de kan vara och samtidigt glad när man inser att det faktiskt handlar om ganska vanliga människor om än med lite ovanliga talanger.

   Tjillevippen

   notbugs

   • Håller med!

    Många inser att de är människor – och är tacksamma för den chans de fått genom musiken. Och att vi som köper plattorna och diggar musiken är de som fött dem genom åren. Mao många är ödmjuka och tacksamma. Vilket ju känns riktigt positivt!

    DICK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: