Jerry Knight x 3…..

Jerry Knight – Overnight Sensation

Jerry Knight och Ray Parker Jr bildade en gång i tiden gruppen Raydio som kom att bli mer eller mindre Ray Parker Jr’s kompgrupp. Sedan så drog de vidare med sina respektive solokarriärer och Jerry Knight höll riktigt bra kvalitét på sina släpp åren 80, 81 och 82. Just den här låten är från första soloalbumet som hette kort och gott Jerry Knight. Nästa album kom sen att heta Perfect Fit och titellåten med samma namn är en riktig godisbit som vi måste ta med.

 

Jerry Knight – Perfect Fit

En annan godislåt på detta album är låten Turn It Out som jag hade snurrandes mycket i min freestyle när jag cyklade till mitt sommarjobb på Lysingsbadets camping i Västervik. Men vi tar så och avrundar med en pärla från det sista albumet som heter Love’s On Your Side.

 

Jerry Knight – She’s Got To Be A Dancer

Ja, vad kan man säga annat än att karln kunde spotta ur sig riktigt bra musik och det är lite tråkigt att det blev så tyst om honom efter tre så pass starka album. Är osäker på om jag har alla albumen stående i vinylhyllan, men jag får ta och kolla och eventuellt åtgärda funna brister genom att införskaffa det som saknas på antingen vinyl eller möjligtvis CD.

Viss musik vill man bara ha i fysiskt format och det gäller alla gamla favoriter. När det gäller ny housemusik som jag är väldigt förtjust i och samlar på rätt friskt så föredrar jag istället att ha hela samlingen som MP3’or på datorn. Men det har nog en praktisk förklaring oxå, jag snickrar ihop lite housemixar emellanåt och eftersom jag gör allt sånt jobb på datorn så förutsätter det ju att man har det hela digitalt.

Tjillevippen

notbugs

6 svar

 1. Jajamen… Jerry snurrade friskt på mina spelare också!
  Älskade framförallt PERFECT FIT (vad jag kommer ihåg nu i alla fall).

  Leder mig in på en annan favorit. En kille vid namn Jef Lorber, som initialt spelade fusion-jazz… älskade hans första skivor. Sen började han dessutom lira lite disco-funk på en del plattor – och en stor favorit med nedanstående med KARYN WHITE på sång. Att notera är att Kenny G (som egentligen heter Grobelick) började sin karriär i Jeffs band Jeff Lorber Fusion!

  ENJOY!

 2. Åhhh, ja den här hade jag glömt bort, kom inte ens ihåg att det var Karyn White som stod för sången. Har för mig att den passade bra att mixa ihop med bl.a Janet Jacksons Nasty. Gillar Karyn Whites röst och det är lite synd att hon försvann från musikscenen. Hennes låt Romantic är en riktig favorit som jag haft med tidigare på bloggen.

  Tjillevippen

  notbugs

  • … lustigt hur man lägger in vissa låtar i ”Fack” på nåt sätt. Eller vissa grupper mer korrekt uttryckt. Och hur en låt leder en vidare till nåt annat.

   Romantic får jag kolla upp – minns inte den.

   Jerry Knight fick man ju in på Jeff Lorber, och nu kom jag att tänka på NITEFLYTE och Breakwater. Tror anledningen är att det i alla dessa är känslan av bra musiker, och bra låtskrivare.

   Om du inte har lyssnat på Breakwaters första LP rekommenderas den varmt. Helt makalöst bra mixad (ljudmässigt alltså) skiva.

 3. Niteflyte hade en annan låt som jag gillade skarpt, kan bara inte komma på vad den hette. Får ta å YouTube-surfa lite vid tillfälle och se om jag får nån jaktlycka.

  Breakwater ringer en klocka i bakhuvudet men just den här låten tror jag inte att jag hört innan. Dock grymt bra, och jag är förvånad att den är från så tidigt som 1978, så här lät det ju annars först ett par år in på 80-talet så de var långt före sin tid. Tänker speciellt på syntbasen som driver låten och ger den en modernare känsla.

  Tjillevippen

  notbugs

  • Niteflytes första (och största) hit var IF YOU WANT IT… Kanske den. Lite pop-soul men i sina bästa moment bra musik.

   Breakwater är som sagt vansinnigt bra ljudmässigt, tajt spel och bra mixade instrument.

   En annan grupp med liknande ljudbild, men mer funk t o m lite rock-känsla emellanåt, är ju PLEASURE, men även CON-FUNK-SHUN. Stora favvo-grupper!!!

 4. Japp, det var If You Want It jag tänkte på, hade med den i bloggen förra året. http://notbugs.wordpress.com/2008/05/17/softare-n-soft/

  Pleasure har jag haft med två gånger, däribland min favorit Spread That Feeling och de är nästan lite på gränsen mot rock som du säger. Con-Funk-Shun är ju oxå en riktig påse nostalgi och jag har flera gånger klurat på att ta med nåt där på bloggen men aldrig kunnat bestämma mig.

  Men jag tycker det är coolt att det funkar att bädda in YouTube-klipp i kommentarerna, blir ju mycket roligare då när man kan få tillbaka tips på låtar.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: