Lite popsoul inför natten…..

TS Monk – Too Much Too Soon

Har alltid varit kluven inför TS Monk, å ena sidan kalasbra musik men å andra sidan ett namn som känns lite muppigt i mina ögon. Det är vissa ord eller referenser som får mig att vända ryggen när det gäller artistnamn. I det här fallet är det ordet Monk jag hakar upp mig på, det känns lite corny på nåt vis och inte alls nåt vidare coolt även om det säkert är menat så. Skulle kunna utveckla ämnet vidare men har inte riktigt den orken i kroppen just nu att sitta och skriva långa inlägg så det får bli en annan gång.

Tjillevippen

notbugs

Annons

3 svar

 1. Skratt… man reagerar olika på artistnamn. Jag har inte stört mig på detta namnet just, men däremot känt mig lite kluven inför deras musik. En blandning av stor njutning, men ibland känt att några låtar varit så banala.

  Ett av mina favoritnamn, liksom favoritmusiker, är AVERAGE WHITE BAND. Fånigt namn om man översätter det, men på engelska rätt skoj. Det blev ju extra roligt när de plockade in en färgad kille i gruppen också!!!
  Om jag ska nämna tre favoritgrupper är de nog en av dem helt klart. Gillar både deras lugna soulfulla ballader som mer disco-artade saker.

  DICK

 2. Jo, man har nog lite olika referensramar och ska jag vara ärlig vet jag inte var jag fått mina idéer ifrån när det gäller att såga artister utifrån deras namn.

  Hur som helst, Average White Band är ju faktiskt ett rätt kul namn som jag aldrig haft några såna idéer om. Däremot så är jag inte så helsåld på deras musik mer än låten Let’s Go Round Again som är ett riktigt mästerverk. Om jag ska börja nämna mina favoritartister så får vi nog börja med bokstaven C i dubbel dos. Chic och Change ligger där och slåss i topp med några andra. Iofs var Change inte en ”riktig” grupp men trots det så hade alla skivsläpp under namnet Change ett omisskännligt sound som var lite snyggare och mer polerat än övriga produktioner från Jaqcues Fred Petrus & Co.

  Ser att det blir ett långt kommentarssvar men det är alltid kul att diskutera musik med andra som rör sig i samma musiksfär som en själv.

  Tjillevippen

  notbugs

  • Som du säger, kul diskutera musik med såna som ligger i samma sfär!

   Allätare är jag själv, i unga år det mesta inom pop… sen blev det blandat tills dess jag fastnade för soul. Därefter så blev det naturligt med disco så klart.

   Chic och Sister Sledge (särskilt under ”chic-perioden”) är ju superbra. Change likaså. Kommer man osökt att tänka på andra grupper som BB&Q-band (On the beat är ett mästerverk i mina ögon!)….

   Som du märker återkommer man till din blogg ofta – eftersom man ”gratis” får en del intressanta tips inom musiken – när man inte blir påmind om gamla favoriter!

   DICK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: