Så här lät det tidigt 90-tal…..

MC B feat. Daisy Dee – Crazy

Det här var en av favoriterna när det gäller “Technotronicsoundet”. Det kan dessutom bli lite förvirrande ibland eftersom Daisy Dee faktiskt även sjöng på några av Technotronics låtar. Nu är det ju också så att en av snubbarna bakom Technotronic faktiskt var med och producerade den här pärlan. En annan intressant detalj i sammanhanget är att låten “This Beat Is Technotronic” år 1990 släpptes både under namnet Technotronic och MC B feat. Daisy Dee. Men av de två versionerna så föredrar jag nog Technotronic-släppet framför fröken Daisy Dee.

Går nog att göra ännu mer research och få ihop ett riktigt intressant flödesdiagram över alla olika snubbar som varit inblandade i de här produktionerna. Ett GANTT-schema vore inte heller dumt, där man kan få en överblick över vad som hände när osv. Men det researcharbetet lämnar jag med varm hand över till vem som helst som kan tänkas pula ihop nåt vettigt av det hela.

Tjillevippen

notbugs

Annons

2 svar

 1. Schysst låt – som jag nog aldrig lagt märke till förr. Det var en period när jag inte var såååå inne i musik, och jag hängde inte fullt ut med i techno-svängen (men så är jag ju betydligt äldre också!!! 😉

  Tacksam därför för dina handplockade tips på bra låtar 🙂

  DICK

 2. Ja, 90-talet var det sista årtiondet som jag kan påstå att jag hade hyfsad koll på dansmusiken. Det klingade av rätt rejält på slutet och numera har jag bara lite halvkoll på house som är det jag gillar bäst av nyare musik.

  Men även om man inte har lika bra koll på ny musik så innebär det inte att intresset är borta, man är bara inte beredd att lägga lika mycket tid på att uppdatera sig längre. Då är det ju lite lättare att ägna sig åt nostalgi där man dessutom kan göra nya upptäckter hela tiden.

  Ja, jag brukar ju blanda lite nytt och gammalt och det är ingen direkt plan jag har över vad som ska komma när, utan det handlar mer om vad man känner för just den dagen. 🙂

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: