Lite svenskt som omväxling…..

Grandmaster Funk & Per Cussion All Stars – Don’t Stop

Hade fullständigt glömt bort den här när jag av en slump trillade över den på YouTube igår. Sen av en tillfällighet så fick jag av min bloggbesökare Dick veta att Stonefunkers tydligen återförenats, oklart dock i vilken form. Men hur som helst så måste jag bara för det ta med den här pärlan som var ett av Sveriges få bidrag till den då ännu unga hiphop-scenen i mitten på 80-talet. Stonefunkers hade däremot lite längre startsträcka och även om de var framgångsrika på västkusten länge så dröjde det egentligen ända till 1991 innan de fick sitt nationella genombrott i form av den grymt tunga Can U Follow och den mer poppiga Lucky People Center.

Tjillevippen

notbugs

4 svar

 1. Ja, den där var det otroligt länge sedan man hörde! Var ju stort influerade av utländska storheter – och gjorde också ett stort intryck internationellt om jag inte minns fel.

  En annan grupp som spelande landet runt, och var tidiga inom svensk soul/jazz/disco var ju MODERN SOUND CORPORATION – med Sharon Dyalls far som bandledare (?).
  Spelade i Övik också…. Hade en låt kallad SAFARI som väl väckta uppmärksamhet även utanför landets gränser.

  Gällande Stonefunkers så finns lite aktuell live-musik på deras hemsida:
  http://www.stonefunkers.com/

  En av de bästa låtar de gjort är en låt från deras sista LP, med ”Bas-Berra” Holmgren på bas. I mina ögon sveriges bästa bassist – och han ger låten precis det den behöver.
  LÅten heter OPEN UP YOUR MIND – och rent ljudmässigt låter det som vilken superlåt med PLEASURE som helst…
  Ska försöka lägga upp den för nedladdning…

  DICK

 2. En annan svensk pärla som kom 1983 är låten The Effect Rap med gruppen Supereffect och som producerades av Tommy Ekman och Christer Sandelin. Har för mig att Kayo var med i den gruppen, ja, det ser definitivt ut som hon på skivomslaget när jag kikade efter. De turnerade runt en sväng och jag har för mig att de även kom till Västervik, minns dock inte om jag såg dem själv. Det var väldigt mycket olika sådana uppträdanden i Västervik under några år där på 80-talet så det är lite svårt att minnas dem alla. Men jag har rippat The Effect Rap om intresse finns. Har valt att inte lägga upp den på min YouTube-kanal för min erfarenhet av att lägga upp svenskt material där är att det ryker fortare än kvickt. 😦

  Tjillevippen

  notbugs

  • Supereffect har jag då aldrig hört talas om ens…. så det är ju klart spännande! Det fanns ju några som försökte sig på lite funk och soul, men inte så många som lyckades fullt ut.
   Zzang Tumb var dock ett skoj gäng i början….

   DICK

 3. Hade helt tappat Zzang Tumb i mitt minne, hmmmm man börjar bli lätt senil känns det som. 😉 Men de var precis som du konstaterar skoj i början, sen kändes det som att det spårade ur.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: