Uptempo…..

Mikki – Dance Lover

Det är riktigt apvarmt ute idag men jag har ändå varit ute två vändor på förmiddagen. Först gick jag en morronpromenad som avslutades med lite matinköp på Konsum. Men på den promenaden fick jag in idé på hur jag kunde lösa ett irriterande problem. Brukar nämligen försöka hålla min skalle så hårfri som möjligt och normalt sett så sköter jag det själv med hjälp av trimmer och rakhyvel. Men nu har mina axlar å nacken börjat bråka så jag insåg härom dagen att nån hårklippning på egen hand blir det inte inom den närmaste tiden i alla fall.

Lyckligtvis så fann jag lösningen under min morronpromenad. Det har nämligen vuxit upp ett gäng billiga frisersalonger med drop-in här i stan och det var en sådan jag gick förbi och kom på att jag kan ju faktiskt gå dit även om det kostar en liten peng. Så när jag varit och handlat och varit hemma med allt så gick jag till den frisören som jag kollat in tidigare. Det gick snabbt och smidigt och även om jag inte blev blankt kal på skallen som jag brukar när jag själv gör det så blev jag så kortsnaggad man bara kan bli utan att behöva använda rakhyvel.

Det hela kostade 160:- vilket ju var helt överkomligt och med tanke på att jag inte varit hos en frisör på över tio år så måste man även väga in nostalgifaktorn plus ett par andra parametrar som hänger ihop med just känslan av att gå och klippa sig. Så då var 160 kronor väldigt billigt och så tyckte jag i ungefär en timme tills jag på en annan av mina vändor på stan hittade ett nytt hål i väggen där det öppnat en billig drop-in-salong. Där tog de nämligen bara 120:- för en herrklippning. Grämer mig lite att jag inte visste om det men det är inget ställe som ligger längs mina ordinarie gångstråk så jag kunde inte gärna ha den kollen.

Men nästa gång jag eventuellt kan behöva en sån nödklippning ska jag nog först knata runt och kolla priserna på alla först för det verkar som de har lite priskrig och kan man spara 40 spänn på en klippning så tackar inte jag nej till det. Dessutom ligger de här salongerna med bara några hundra meters mellanrum så det är ingen lång vända man måste gå för att kolla upp dagspriserna och den motionen kan jag behöva eftersom jag går å drar på ett antal överflödskilon.

Hur som helst så är man nyklippt nu och bäst av allt är att det går så smidigt att torka svetten på skallen nu. Det är nog det jag tycker är mest obehagligt med att ha hår på huvudet att det blir så ofräscht när man svettas. Ja, det var lite om hårklippning och jag konstaterar att låten jag har med i inlägget inte har nån som helst koppling till det just avhandlade ämnet. Så är det ibland, men en bra låt är det oavsett om man har långt hår, kort hår eller för den delen inget hår alls.

Tjillevippen

notbugs

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: