En äkta DIVA…..

Adeva – It Should’ve Been Me

Snacka om POWER när den här damen sätter igång att sjunga. Hon är vad man kan kalla en äkta diva. Finns egentligen inte så många av den typen även om många känner sig kallade och försöker. Men en äkta diva är inte medveten om att hon är en diva utan bara är så att säga. Så att spela diva är en sak men att sedan vara den äkta varan är något helt annat. Med andra ord finns det ett upplägg för ännu en lista, dvs listan över riktiga divor och den kan ju sen kompletteras med listan över diva-wannabees.

Adeva – Respect

Kunde inte låta bli utan var tvungen att ta med en annan favorit med just Adeva. Gillar den speciellt för den feta basgången som riktigt får marken att gunga om man fläskar i ordentligt med volymen. När vi ändå är igång kan vi ta en annan riktigt bra Adevalåt.

Adeva – Warning

Ja, det bidde en trippel med denna skönsjungande diva. Finns en hel drös andra bra låtar med henne, har haft med två tidigare på bloggen så det är bara att söka på Adeva i sökfältet på bloggen så ska ni hitta de inläggen.

Tjillevippen

notbugs

Annons

4 svar

 1. Tre tjusiga klassiker. Svårt välja favorit – eftersom det beror lite på humör. Just nu kändes RESPECT mest rätt 🙂

  Mer power-sjungande kvinnor är ju JOCELYN BROWN och JENNIFER HOLIDAY. En annan favorit, med ett enormt register är TATA VEGA. Hon hade några soul album mitten 70 som var suveräna. Sen fick hon lite för dåligt mtrl tycker jag – men sjunga kan hon i alla fall!

  DICK

 2. Ja, min stora favorit är ju Jocelyn Brown, men hon är inte direkt någon diva utan mer power, sen får vi inte glömma Martha Wash, utan henne hade vi ju aldrig fått alla Black Box-favoriter. Helt klart är att det finns många listor att snickra på. 🙂

  Tjillevippen

  notbugs

  • Ah, Martha Wash -. exakt!
   Det finns en live-inspelning med Sylvester där han presenterar de som en gång var Two ton’s of Fun… och där visas det power så det räcker till. Martha var väl en av de två väl?

   Och gällande Jocelyn …. Min första kontakt med henne var när hon dök upp på en Cerrone-LP en gång i tiden.
   HOOKED ON YOU som låt håller för att få en på bra humör VARJE DAG! 🙂
   Och ja, jag gillar originalmixen bäst…

 3. Japp, Martha var den ena halvan i Two Ton’s of Fun vilka senare kom att byta namn till The Weather Girls och för den stora massan nog är mest kända för It’s raining men.

  Kan inte komma på vilket mitt första Jocelyn-minne är, minns att jag var helsåld på Inner Life där hon ju stod för det mesta av sången, det är nog den konstellation där jag mest lade märke till henne. Sen är ju hennes insatser för Change bland de mest minnesvärda fast å andra sidan har hon ju en sån makalös karriär bakom sig att det är svårt att välja nån favorit för ALLT hon har gjort är ju så himla bra.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: