En superfavorit som jag hade glömt bort…..

Leon Haywood – I’m Out To Catch

Jag är otroligt fascinerad över hur många låtar det är man glömt bort genom åren. Verkar vara de låtarna som man aldrig skaffade på vinyl och som inte fanns på de mest spelade kassetterna. Samtidigt är det lite märkligt att jag låtit såna kanonlåtar som den här falla i glömska. Men jag är otroligt glad att jag kunnat återupptäcka alla gamla favoriter som man glömt. Om någon på 80-talet hade sagt att år 2009 skulle jag sitta framför en dator och hitta gamla favoritlåtar på nåt som kallas YouTube hade jag nog blivit väldigt konfunderad.

Den världsbild inom datorsfären man hade då var närmast den 48k Sinclair Spectrum som utgjorde min första dator och därifrån till att föreställa sig musik via nätverk var nog ett lite för stort steg att få grepp om på den tiden. Minns att jag var så otroligt stolt när jag kunde spela upp samplade trummor på min Spectrum, iofs bara ett trumljud åt gången, men det var ju makalöst high tech.

Sen kom Amigan som jag snabbt tog till mitt hjärta, köpte en Amiga 1000 med originalmonitor till och även om det var mest spel och lek på den så lärde man sig ändå ett slags sätt att förhålla sig till datorn som lever kvar än idag. Min chef på mitt första IT-jobb kunde inte begripa vad det var för bra med mus och grafiskt gränssnitt när jag visade upp min Amiga för honom. Det skulle inte ta många år så fick han kasta om strategin för bolagets programutveckling helt och hållet för att inte missa Windowståget.

Men han var ofta väldigt skeptisk till den snabba utvecklingen. Minns när jag ville ha en 120 MB hårddisk till min PC nån gång i början på 90-talet när standard för det mesta var 40 MB. Då sade han att 120 MB kommer jag inte att kunna fylla under de närmaste 25 åren. Tja, vad ska man säga, enbart antalet filer på min PC idag som är över 120 MB stora är ganska många så utvecklingen har i det fallet helt klart sprungit ifrån hans uttalande. Han har för övrigt inte velat kännas vid det uttalandet när jag tagit upp det med honom när vi setts på senare år.

Ja, man får tycka vad man vill om den snabba utvecklingen, men själv så gläds jag åt att kunna ta del av all den underbara gamla musik som alla möjliga människor laddar upp på YouTube och jag hoppas att den får stanna kvar där utan restriktioner för det vore så otroligt tråkigt om den försvann att jag inte ens vill tänka tanken.

Tjillevippen

notbugs

3 svar

 1. Ja, denna är ritkigt positiv. Den sticker ut på nåt oförklarligt sätt, samtidigt som den är så ”basic” (inget skämt kopplat till data faktiskt 😉

  Den finns också med i mitt GOOD TIMES-podcastmix!!!

  Tack för plugg för Invicta-sidan, och länk.

  Ang. data så är det riktigt ”skrämmande” den utveckling som är. Och ävenså mobiltelefonin. Man KAN ringa med dem också…. det är nästan nåt som måste läggas till när man informerar om dagens ”underverk”.

  DICK

 2. Det är inte omöjligt att du genom ditt mix sådde fröet till att jag fick upp ögonen för den här låten igen. Finns många låtar i dina mixar som jag förr eller senare bara måste ta med här för att de är så uttans bra. 🙂

  Tjillevippen

  notbugs

 3. ..som vi sagt förr… inspiration föder inspiration!

  🙂

  DICK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: