Lite brittisk nostalgi…..

Light Of The World – Heart To Heart

Kan inte påminna mig om att jag känner igen den här låten även om den låter bekant på något vis. Men det kom ganska mycket musik vid samma tid som hade snarlikt stuk både i melodi och instrumentering. Så det kan ibland nästan vara lite svårt att särskilja låtarna åt om man inte fått lyssna igenom dem ordentligt. Men det som är positivt med det hela är ju att varenda en sån låt är så uttans bra så då gör det inget om de är väldigt lika varandra. För ibland så hittar producenterna en riktigt bra spik att koka soppa på och då kan man koka ganska många soppor på samma sorts spik utan att konsumenterna ledsnar.

Tjillevippen

notbugs

2 svar

 1. Detta är från gömmorna hemma hos Gee om jag förstått det hela rätt.
  En av mina engelska DJ-bekantingar (Ian Dewhirst – mest känd för att ha varit den som tog fram serien MASTERCUTS på 90-talet med massor av bra gamla hits. Svårt hitta bättre samlingsskivor ska sägas) var på besök hos Gee vid nåt tillfälle, tidigare i år tror jag.

  De satt och pratade nostalgi och Gee hade då hittat en del ”skåpmat” från dels egen produktion och även sånt som gjorts under Light of the World-namnet.

  Det finns då en 8-spårs samling som jag tror har/kommer att ges ut. Denna låt ovan går under LotW-flagg…

  En låt heter CALL ME och går under MIGHTY 7… kanske finns på YouTube. En riktigt läcker låt det också!

  Apropå Ian så var det förresten han som kom på idén till SHALAMAR (nu har vi helt plötsligt en koppling till Jody Watley-skriverierna också!!) UPTOWN FESTIVAL. han kläckte idén – och fick med sig skivbolagsfolk. Fick då i uppdrag att söka rätt på artister också… så kanske en märklig slump hur Shalamar började… och sedan kom att bli så stora!

  DICK

 2. Tackar för mycket intressant info, det förklarar nog varför jag inte kände igen låten. Kan tänka mig att det finns rätt mycket kanonmusik som aldrig släppts men som nu med åren dyker upp i olika former. Så källan av ”gammal” musik lär knappast sina i första taget. 😀

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: