Spegel, spegel på väggen där…..

Sade – Smooth Operator

Tänkte att jag måste skriva ett inlägg och ta med lite vackert att vila ögonen på. När jag så hittade videon med Sade så slog det mig att min stora favorit när det gäller att aspirera på titeln Världens vackraste kvinna, Jody Watley, faktiskt har lite konkurrens. Ja, inte så lite konkurrens, Sade är så sanslöst vacker så man blir helt trollbunden av att se på henne.

 

Jody Watley – Some Kind Of Lover

Med risk att överdosera med skönhet så måste jag ju ha med en video med Jody Watley oxå. Tappar lite tråden nu när jag ska skriva för jag råkar ha videon på i ett fönster bredvid, men det säger väl allt om vilken förföriskt vacker kvinna Jody Watley är, eller åtminstone var. Har bara sett enstaka foton på henne som hon ser ut nu 25 år senare, men hon ser ut att åldras med värdighet helt klart.

Kommer förmodligen få däng av min äldsta syster om hon läser det här inlägget för hon lär uppröras av den utseendefixering som kommer till uttryck i detta inlägget. Men jag vill försvara mig med att det är bara en “temporär” fixering som inte på något vis speglar min vardagliga syn på kvinnor. Förmodligen är det nog bara den manliga delen av befolkningen som förstår vad jag menar när jag säger så.

Men för att återgå till själva tråden så är det 80-talsbilderna av dessa två makalöst vackra kvinnorna som tävlar mot varandra och själv kan jag inte utse någon klar vinnare i det här läget utan måste grunna på saken. Frågan är om jag någonsin kommer att kunna komma till ett beslut i den här så monumentalt viktiga frågan? 😉

Tjillevippen

notbugs

7 svar

 1. Tänk så vissa artister kan bara försvinna…

  Var är Sade idag? Jag har inte googlat så jag vet inte.. men visst är det märkligt så ”kortlivade” vissa artister kan vara.

  Lisa Stansfield likaså. Nu vet jag ju att hon hade stora livsproblem under en period, men i alla fall.

  Men det är väl så det i stort sett är i den kommersiella musikvärlden också. Likasom i den övriga slit och släng-världen. Inte så enormt många artister som lyckas stanna på toppen. Det handlar ju så mycket om hur stor uppbackning de får av bolagen också.

  Guldkalvar som Madonna, Rolling Stones, Bruce Springsteen satsas det ju stora pengar på att marknadsföra… många andra inte en endaste dollar trots att de kanske musikaliskt kan vara lika bra. It’s all about the dollar bill – vilket för övrigt är en bra låt med Johnny Guitar Watson!

 2. … glömde kommentera att det ju också handlar om LOOKS. Något som tydligen inte hjälpt Sade – trots att hon tävlar om titeln världens vackraste kvinna… 😉

  DICK

 3. … och jag kan bara inte motstå att fresta med denna läckra låt:

 4. Var tvungen att glutta på Wikipedia och se vad där fanns att läsa om Sade. Hon fyllde 50 i år och ska släppa en ny skiva i november. Hon har tydligen varit aktiv som artist under alla åren så man kanske borde undersöka om man kan hitta några guldkorn bland allt material som ska finnas.

  När jag ser videon med Lisa Stansfield så tycker jag att hon ser ut lite som en blandning av Lena Endre och Robyn. Har för övrigt känslan av att Robyn fått en hel del inspiration av just Lisa Stansfield. Vet inte om det ligger något i det utan det är mest en känsla jag har. Hur som helst så är det en grym låt som jag borde haft med på bloggen för länge sen. Skäms på mig! 😉

  Tjillevippen

  notbugs

 5. I minnenas skattkammare finns denna video lätt gömd. Minns att jag gilade den skarpt för att det var en bra låt av en skönsjungande JAKI GRAHAM… och för att bildvinklarna var så läckra. Och det i sköna miljöer….

 6. Det jag roas mest av när jag ser den videon är all 80-talskitsch som den innehåller. Minns att jag skrev nån rad om det i ett inlägg en annan gång när jag hade med min stora favorit med Jaki Graham och David Grant, Could It Be I’m Falling In Love.

  Så Jaki Graham är ju helt klart en sådan sångerska man saknar och som man kan undra över var hon tagit vägen. Kommer nog att luska lite i det vid tillfälle men är just nu i en svacka så det får vänta lite.

  Tjillevippen

  notbugs

 7. Den covern och duetten är riktigt riktigt bra i mina öron också!

  http://www.myspace.com/jakigraham

  Ha det gott!

  DICK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: