En annan bra cover på Try A Little Tenderness…..

Dennis Edwards – Try A Little Tenderness

Vojne så mycket associationer det far runt i min hjärna just nu. Jag får idéer på både korsan och tvärsan och vet inte riktigt var jag ska börja nysta så jag kör nu enligt principen att den idé som skriker högst får företräde. Så då får det bli Dennis Edwards eftersom han just nu är med i två trådar, dvs dels tråden från förra inlägget där jag jämförde Leon Bryant med just Dennis Edwards. Men dels oxå för att jag nyligen hade med min favviscover av just den här låten Try A Little Tenderness. För där kommer nog den här versionen på andra plats. Gillar det maffiga 80-talssoundet som den har i ryggen tillsammans med Dennis Edwards klockrena soulröst.

Hela det albumet, Coolin’ Out är riktigt bra och jag lyckades hitta det i vinylhyllan efter lite letande. Sen blev jag mer än glad när jag såg att en snubbe som kallar sig Mrsoulman212 lagt upp hela det albumet på YouTube. Så därför tänker jag bjuda på en till favorit från det albumet som kommer här på direkten.

 

Dennis Edwards – Amanda

Kan inte bli mycket mer 80-tal än så här men det jag tycker är så bra med det här albumet är att ljudet är så sanslöst bra. Nu är jag annars inte nån som jagar bästa ljudkvalitét hela tiden utan musiken och melodierna kommer i första hand. Men om det sen är bra ljudkvalitét så lyfter det ju upplevelsen några snäpp till helt klart.

Tjillevippen

notbugs

2 svar

 1. Associationer ja….

  Albumets titel fick mig att tänka på denna läckra….

  Just Dennis Edwards fick mig att tänka på DON’T LOOK ANY FURTHER, och denna favorit-cover:

 2. Isley Brothers är en grupp som jag borde ha med lite här på bloggen, har ett helt gäng favoriter med dem som vore kul att visa upp.

  Don’t look any further är en så grymt bra låt i sig så den har det gjorts många bra covers på. M People gjorde ju en på 90-talet som var riktigt bra. Hade iofs själv lite svårt för Heather Smalls röst på den tiden men har med åren lärt mig att uppskatta hennes säregna sång.

  M People – Don’t Look Any Further

  Som sagt var, en kanonbra låt och det känns som det ska mycket till för att misslyckas med att göra cover på den. För antingen lyckas det eller så blir det inget alls. Fast man borde kanske kolla lite på YouTube och se om där finns misslyckade försök.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: