En klassiker…..

The Ohio Players – Try A Little Tenderness

Det här är ju en låt som kommit i många skepnader genom åren men den här versionen med Ohio Players har kommit att bli min favorit av någon anledning. Förmodligen beroende på att den spelades i Soul Corner när den kom ut 1981 och nästan all musik som spelades i det radioprogrammet har hamnat på min favoritlista. Hittade precis en annan sån favorit som jag måste dela med mig av och som passar in på det lite mer soulaktiga tema som det här inlägget är inne på.

 

Stephanie Mills & Teddy Pendergrass – Two Hearts

Helt makalöst bra soul som förflyttar mig till det tidiga 80-talet då framtiden såg både mörk och ljus ut. Mörk i den bemärkelsen att det kalla kriget snurrade på för fullt, ljus i den bemärkelsen att man hade livet framför sig och allt var möjligt.

Tjillevippen

notbugs

7 svar

 1. Håller helt med om Ohio Players – den versionen är superbra. Liksom hela LP:n. Det album som kom före denna är dock en jättefavorit för mig. Den tog mig genom ett helt repmöte en vinter för länge sen…. Tur man hade walkman och ett antal bra band,. DÄribland då LP:n OUCH:
  http://wfnk.com/ohioplayers/albums/ouch.html
  Just det året satt hela skivan som ett smäck…

  Ang, covers så finns en cover som jag också håller högt. Det är Reddings version av SITTING ON THE DOCK OF THEY BAY. En modern tappning av den låtern, ja det var det 1981 när den kom! Och det är ju också en släkthistoria eftersom OTIS REDDING gjorde den i orignal.

 2. Bevismaterial 😉

  The Rddings – Sitting on the dock of the bay
  http://www.zshare.net/audio/667524242b526442/

  DICK

 3. Håller med helt och hållet, det är oxå min favorit, Reddings version. Den fick mig för övrigt att tänka på en annan låt med ett snarlikt intro och därtill lite havsbrus så man kan undra om det inte är så att herrarna Jimmy Jam & Terry Lewis flörtar lite med just dock of the bay när de snickrar ihop SOS Band – Weekend Girl.

  Känns som det är samma gitarrslinga fast i en annan rytm bara.

  Tjillevippen

  notbugs

 4. Håller med. Och låten påminner också om en annan låt… som jag förmodligen aldrig kommer att komma på vilken…
  Däremot fick den mig att tänka på en ballad som verkligen är en favorit:

  Atlantic Starr – Secret lovers

  DICK

  • Min favoritballad med Atlantic Starr är den här:

   Atlantic Starr – Let’s Get Closer

   Men det är kanske inte så konstigt för den är ju från mitt favoritalbum med den gruppen. Jädrar vad den skivan fick snurra när det var skolavslutningstider i 9:an.

   Tjillevippen

   notbugs

 5. Snacka om märkligt. Atlantic Starr är en av mina absoluta favoritgrupper… och hur kommer det sig då att jag helt missat denna låt????? Helt obegripligt!
  Hur många läckra ballader som helst – och dessutom ett gäng läckert dansant grooves.

  Den som ploppar upp först är denna – bra melodi pus att rytm.delen är så speciellt och ovanligt uppbyggd. Oemotståndlig!

  • Ja, det är rätt märkligt hur man ibland totalt har missat sånt som borde ha funnits med på radarn. Har ju själv råkat ut för det under arbetet med bloggen och ibland så blir jag väldigt förbryllad över hur i hela fridens namn jag lyckats missa olika låtar.

   Silver Shadow har jag aldrig hört förut men kan inte säga att jag fastnade för den vid första lyssningen, men det kan ju vara så att den växer med tiden.

   Tjillevippen

   notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: