En uttans bra låt men inte en 10-poängare…..

Leon Bryant – I’m Gonna Put A Spell On You

Den här snubben kan jag inte påstå att jag hört talas om innan jag började lyssna på all musik från FFSOUND-kanalen som jag berättat om tidigare. Han har gjort en hel del bra låtar som faller mig i smaken. Hans sångröst är riktigt bra och i den här låten så ger han mig associationer till två så skilda sångare som Rick James och Dennis Edwards. I själva versen är hans stil väldigt lik Rick James men sen i refrängen som är det som riktigt lyfter låten så får jag lite Dennis Edwards-vibbar.

Tyvärr så blir det lite tradigt när det inte händer så mycket mer i låten än att den växlar mellan två lägen som iofs är bra men känns lite som två låtar som man inte vetat vad man skulle göra av så då slog man ihop dem till en. Så om jag ska betygssätta låten så får den en 5:a för versen och en 9:a för refrängen. När jag tänker efter så blir ju versen egentligen refräng för det är där låttiteln sjungs medans refrängen delvis låter mer som en brygga, fast den leder ingenstans.

Tjillevippen

notbugs

2 svar

  1. …och jag blir påmind om denna klassiker som jag köpte på singel. Funkade rätt bra på disco, även i detta tråk-disco och rock-dominerade område.

    …och inte att förglömma. Han låg på DeLite, ett favvoskivmärke under en period. Tänk bara CROWN HEIGHTS AFFAIR – en av mina absoluta favoriter, alla kategorier!!!

  2. Får erkänna att jag missade den här mannen när det begav sig men jag tar igen det nu då jag haft med honom två gånger på kort tid. Mighty Body hade jag med i ett inlägg härom veckan, http://notbugs.wordpress.com/2009/10/09/med-en-porsche-till-rebro/ , så det var nog den låten jag först upptäckte med honom.

    Hur som helst så håller jag med om att DeLite var en kanonetikett. Crown Heights Affair är oxå en av mina stora favoriter, alla kategorier. De tillhör den sällsynta skara grupper som lyckats få till ett fulländat album och då tänker jag så klart på Shure Shot från 1980. 😀

    Tjillevippen

    notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: