En fet 80-talare…..

The Affair feat Alyson – Please Don’t Break My Heart

Så har jag hittat ännu en oupptäckt pärla från 80-talet på YouTube. Gillar framför allt den mustiga basgången toppad med Alyson Williams suveräna röst, en riktig kanonkombination får jag säga. Alyson Williams sjöng för övrigt på några av mina favoritalbum från 80-talet, bl.a Feelin’ Lucky med High Fashion. Sen backade hon upp Melba Moore på några av hennes album i början på 80-talet så hon har helt klart kapacitet så det räcker. Men som så ofta är det svårt att slå som soloartist, så även om hon har släppt ett par egna album så har nog aldrig nått ut riktigt till den breda massan vilket är synd med tanke på hennes röstresurser.

Tjillevippen

notbugs

7 svar

 1. Tack för info om Alyson, sånt där har jag ingen aning om 🙂 Schysst låt, som minner om svunna tider. ”Feelin lucky lately” med High Fashion är en favorit!!!

  Och min senaste mix innehåller en låt där Jocelyn Brown blev inlånad som vokalist. Den hade jag ju inte kommit på om det inte vore för din blog…. inspirerad söka gamla låtar… så nu lär
  det väl dyka upp nåt med Alyson eller Melba Moore!! .-)

  DICK

 2. Apropå Jocelyn så lyssnade jag idag på en samlings-cd i bilen, och där gjorde CeCe Peniston en helt ok version av Jocelyns dänga SOMEBODY ELSE’S GUY!

  Nå – varför jag egentligen la in en kommentar till här kom till stånd pga raden om ”mustig basgång”.

  Det finns en svensk bassist som står över alla andra bassister i landet. Hans namn är Bertil Holmgren, mer känd som Bas-Berra. Spelat på Ace of Bass-skivor och när Stonefunkers behövt riktigt bra funky bass, då har de kallat in Berra.

  Jag har haft förmånen att både träffat och framförallt lyssnat till Berra rätt många gånger. Framförallt med coverbandet BIG BEAT från Stenungsund. Detta covergäng är allt ett sånt band bör vara. Lysande musiker och en spelglädje som är ”top of the line”.

  Mitt favoritminne är en efterfest på en liten klubb i Stenungsund där scenen var 1 cm från dansgolvet. Öset var enormt, liksom stämningen, när det kördes låtar som WE ARE FAMILY mm mm. Och tänk att Ted Gärdestads SATELLIT kunde vara en sån suverän låt….

  Nå, inget mer om detta just nu… men här en länk till Berras MySpace-sida där man (helst i hög volym) kan avnjuta ett bassolo av mannen ifråga…
  http://www.myspace.com/basberra

  Kör BASSOLO i spelaren, och njut!!!
  Lånade slingor från såväl REDDINGS som LEVEL 42!!!

  DICK

 3. Måste måste lägga ut denna;
  Från en Level 42 dokumentär.
  De spelade in en musikvideo i New Orleans och passade då på att slinka in i en studio som erbjöd karioki-videos för en bra peng. Detta är det val Mark och grabbarna gjorde.
  Världsklass!

 4. CeCe Peniston har en klart underskattad kapacitet. Men det verkar som hon aldrig hittat riktigt rätt. Nu finns ju hennes tolkning av Somebody Else’s Guy i en drös olika mixar men min favorit är albummixen.

  CeCe Peniston – Somebody Else’s Guy

  Kan tänka mig att Bas-Berra skulle kunna göra en schysst insats på en cover av denna favoriten. Lyssnade på hans bassolo på MySpace och det var mycket igenkänningsfaktor där och därtill blev jag grymt imponerad över hur säker han var på att få till detaljerna, speciellt när han lånade från The Reddings.

  Tjillevippen

  notbugs

 5. Level 42-videon påminner mig om när jag var i USA och stötte på en liknande historia på Universal Studios i Orlando. Där kunde man vara med i sin ”egen” musikvideo, antingen till egen musik eller som karaoke. Gick att köra solo eller som band, men som band då endast karaoke då instrumenten inte gick att spela på om jag inte minns helt fel.

  Tjillevippen

  notbugs

 6. Som du skriver, CeCe peniston har nog aldrig fått det genombrott hon förtjänar. Kanske jobbat med fel folk helt enkelt.

  Testade du att göra en egen video i USA då????

  En rolig detalj med Level 42-snutten är att den ju är hämtad från en video som heter ”FAIT ACCOMPLIE” eller nåt sånt, en sån här bakom kulisserna-film.

  Efter det där framträdandet – som gjordes i en lokal med skyltfönster ut mot gatan, så folk kunde ”tjuvkika” – så kom gänget ut på gatan och folk skrek och tjoade.

  Mark kommenterade det hela med nåt i stil med
  ”…wow, you’ve been in New Orleans for a few hours and you’re already a star…..” 🙂

  DICK

 7. Gällande Bas-Berra – han är ett unikum. Just känslan för musiken, och sen hur han kan ösa på…. Han har en egen grej som är poppis och det är att göra solo med basen på nacken!!!

  Här en artikel om mannen – fanns tidigare en lite videosnutt också… har kollat om de kan lägga upp den igen!

  http://ttela.se/nojekultur/musik/1.461206

  DICK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: