Känner för att vara lite "Slick" idag…..

Princess – Say I’m your Number 1

Det här är en av tidernas bästa låtar alla kategorier. Dessutom är den så extremt “slick” så man känner sig supercool bara man lyssnar på den. Få låtar har den inverkan att man tycker sig känna att hela ens karaktär förändras när man lyssnar på dem. Men det här är en sån låt och det är dessutom en låt som funkar både när man ska softa lite som när man känner sig på riktigt partyhumör. Fast om det är party så måste man ju spela 12’an, annars blir det ju ingen riktig fest. 😉

 

Princess – Say I’m your Number 1 (12’-version)

Herrarna i SAW-kollektivet hade en makalös förmåga att plocka fram det bästa ur de artisterna de tog in i sin makalösa popfabrik på 80-talet. Samtidigt som deras närmast industriella produktion av musik ter sig lite skrämmande så kan man inte annat än fascineras över hur hållbara många av de hitsen har visat sig vara. Det som då verkade vara lite av en slit-och-släng-vara, skapat för att hamna högt på listorna under en begränsad tid, ja det funkar än idag och “slits” med den äran i bl.a min MP3-spelare med jämna mellanrum.

Kom precis på en lista som borde snickras ihop och det är listan över tidernas bästa SAW-låtar och det är en lista som lär ta rätt lång tid att snickra ihop för det finns på tok för mycket bra låtar att välja emellan. Men ett stalltips är att Princess, Sinitta och Bananarama hamnar högt på min SAW-lista.

Tjillevippen

notbugs

2 svar

 1. SAW ja…. Jag ska ärligen erkänna att jag inte haft dem som ”husgudar”. Precis som du säger kändes det lite industriellt och kommersiellt. Och en del av min känsla för musiken kommer nog helt klart känslomässigt från den inneboende reaktionen (jantelag?).

  För precis som du skriver; Princess-låten är en klockren superhöjdare. Jag förmodar dock att YouTube-versionen av 12″ inte låter som i verkligheten – eftersom jag just nu i min dator tycker att den första versionen känns tyngre. Men jag hade verkligen glömt hur bra den här var – lite som Loose ends…

  SAW ska ha all credit för allt de gjorde under en period. Men ibland får jag känslan precis som när jag lyssnade på Ben Liebrand remixar…. Lite för plastigt!

  Men jag ser fram mot en topplista av låtar från dig – för med tanke på hur mycket vi gillar samma musik är jag övertygad om att du hittar guldkorn jag glömt .-)

  DICK

 2. Tror inte det rör sig om jantelag utan mer om att hitlistorna under 80-talet mer eller mindre ”terror-bombades” av SAW-låtar. Då var det lättare att filtrera bort de produktionerna än att ta till sig dem som faktiskt var bra. Sen kan det vara lite av en generationsfråga oxå, den ”bra” SAW-musiken fungerade lite som ett slags soundtrack för min del under 80-talet.

  En jämförelse kan göras med Cheiron och övriga svenskexporter på senare år som jag kan tycka känns tråkigt enhanda även om det även där finns guldkorn så klart.

  Ben Liebrands remixar kan jag hålla med om var aningens plastiga, däremot så gillar jag hans mixar och då framförallt hans Grandmix-serie. Om du inte kommit i kontakt med den så hojta till.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: