Ibland så bara hittar man en skön låt…..

Sia – Day Too Soon (Lifelike Remix)

Vad jag gillar med YouTube är att man får så mycket olika tips på klipp som kan passa ens smak utifrån vad man kollat på tidigare. Funkar speciellt bra när det gäller musik och det är utifrån ett sådant tips som jag hittade den här låten. När jag hörde första takterna så associerade jag direkt till ELO’s Don’t Bring Me Down som ju har en liknande fläskig takt. Vad som är lite komiskt är att hon faktiskt har släppt en låt som heter just Don’t Bring Me Down, men det är ingen cover på ELO’s gamla klassiker.

Men det som gjorde att jag riktigt fastnade för låten var den pulserande synten som driver hela låten framåt ovan på den tunga takten. Låten släpptes tydligen 2007 så helt purfärsk är den inte men det kvittar, det är länge sedan jag jagade nya låtar på det desperata viset som man gjorde när man var yngre.

Tjillevippen

notbugs

5 svar

 1. Skoj på nåt ”enkelt sätt” – och den förde också tankarna till ELO som du säger… men även LIPPS INC pga nåt i rytm-delen…

 2. Jo, du har så rätt, men då finns det ju en Lipps Inc-låt som riktigt har det där fläskiga klippet fast snäppet renare än Funky Town.

  Lipps Inc – How Long

  Egentligen så är det ju en låt som förtjänar ett eget inlägg så det är inte omöjligt att den dyker upp på bloggen inom en snar framtid.

  Tjillevippen

  notbugs

 3. ….. denna version hade jag helt glömt. Faktiskt inte alls dålig, även om jag är totalt såld på originalet:

  .. och nu kom jag ”osökt” att tänka på en annan vacker klassiker..

 4. Hade faktiskt ingen alls koll på originalet till How Long så jag bugar och bockar för att du upplyser mig med såna fakta. 🙂 Finns mycket där ute som jag aldrig brytt mig om att kolla rötterna till.

  Tjillevippen

  notbugs

 5. […] ju med Sia och låten Day Too Soon nyligen och i det inlägget så noterade jag även hur jag associerade den låten med ELO’s Don’t Bring […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: