Quick Slick…..

Syreeta – Quick Slick

Tror inte jag har hört den här låten på över 25 år eller nåt sånt. Men den hörde helt klart till den kategorin låtar som spelades allra flitigast hemma i pojkrummet på Hantverkaregatan 4B i Västervik. Får lite associtationer till Carl Carltons She’s A Bad Mama Jama när jag hör denna men kan inte hitta något direkt släktskap mellan produktionerna. Men det var ju ofta så att om en artist lyckades med ett visst sound så fanns det alltid en uppsjö av andra artister som försökte plagiera det soundet i hopp om att själva få till den där superhiten.

Tjillevippen

notbugs

4 svar

 1. Har inget minne av att alls har hört denna, även om jag känner att jag hört hela LP:n när det begav sig!

  Däremot slumpar det sig att jag nyss i nostalgins tecken hittade denna skojiga video från detta år 2009:::

  Snacka om att man blir nostalgisk!!!

 2. Ja, sen finns ju den här klassikern från den sista kvällen då Bernard Edwards var i livet. Det är från deras livekonsert i Japan 1996.

  Annars så är jag nog mest förtjust i Chics egna liveversioner som de kör när de är ute och spelar. Sylver Logan Sharp och Jessica Wagner var en helt oslagbar kombination när de stod på scenen. Nu har de tyvärr fått lämna plats för nya förmågor så jag har inte riktigt koll på hur det låter nuförtiden. Men Sylver och Jessica har jag sett live med Chic vid tre tillfällen och varje gång har de varit helt makalöst bra.

  Lyssna extra på breaket som börjar ganska exakt 3:00, sånt underbart sväng i Niles gitarrspel.

  Tjillevippen

  notbugs

  Tjillevippen

  notbugs

 3. Avundas dig (milt sagt) som fått uppleva Chic live!!!

  Jag har önskat mig se Chic, EWF och framförallt Average White Band live – men det har inte blivit nåt av dem….

  DICK

 4. Chic går ju att se här i Europa ett par gånger per år i alla fall. Man får hålla koll på Nile Rodgers hemsida http://www.nilerodgers.com så kan man se vilka datum de har inbokade för turne. Måste säga att även om det inte är uruppsättningen som står på scenen så är soundet Chic till 100%, så Nile Rodgers har varit väldigt duktig med att vårda själva varumärket Chic genom åren och visat att Chic är större än de enskilda medlemmarna så att säga.

  EWF hade varit kul att se, Kool And The Gang hade oxå varit nåt, minns att de spelade i Miami beach på nyårsafton när jag var i Florida 91/92. Tyvärr så var jag inte i Miami på nyårsafton så jag fick inte möjlighet att se dem. Men jag hade en grymt häftig nyårsupplevelse på Universal Studios i Orlando istället.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: