Lite hemkört…..

Sia vs. ELO – Day Too Soon To Bring Me Down

Hade ju med Sia och låten Day Too Soon nyligen och i det inlägget så noterade jag även hur jag associerade den låten med ELO’s Don’t Bring Me Down. Så idag efter att jag gått en liten söndagspromenad satt jag mig ner och pulade ihop en liten mashup av de båda låtarna. Hade kunnat gjort mycket mer finlir men har inte riktigt orken i kroppen att sitta så länge som jag skulle önska.

Men jag är ändå rätt så nöjd med resultatet med tanke på att det bara tog en dryg timme att snickra ihop från remix av låtarna till färdigt klipp på YouTube. För den som undrar vad jag använder för program till redigeringen så är det Sound Forge Audio Studio 9.0 och Acid Music Studio 7.0. Sound Forge för att klippa till alla ljudsnuttar som används och sen använder jag Acid för själva mixningen. Sound Forge kostar lite drygt 48 Euro och Acid kostar lika mycket så för under en tusenlapp har men ett riktigt bra kit för remixning och musikproduktion i datorn.

Finns säkert andra lösningar som är ännu smartare men jag är så inkörd på Sound Forge och Acid så nu skulle jag nog ha svårt att byta. Det jag använder programmen mest till är rena mixar där man mixar ihop ett gäng låtar till exempelvis en timmes mix helt enkelt. Ungefär som när man mixade blandband en gång i tiden.

Tjillevippen

notbugs

3 svar

 1. Snyggt jobb – och ”bara” en timme 🙂

  När du skriver mash-up så har jag en ”internet-bekant” i England som också blivit rätt duktig på detta.

  http://neiltomo.wordpress.com/

  För mig är den han gjorde den 29 sept hur läcker som helst,
  för att inte tala om denna som är helt super:

 2. Den var grymt snyggt gjord. Tjejerna i Brownstone har grymma röster och återigen har vi där några artister som inte riktigt fått det utrymme i rampljuset som de förtjänat. Min favorit med dem är en låt som jag faktiskt tänkte ha med på bloggen inom kort, de gjorde en låt som heter Grapevyne men som inte ska ha nån koppling till Marvin Gayeklassikern utan är en helt egen skapelse. Hur som helst så är en av mixarna på 12’an sanslöst bra så den ska jag ta med vid tillfälle.

  Tjillevippen

  notbugs

 3. …ser vi fram mot!!!

  För mig är Brownstone ett oskrivet blad! Denna mashup var introt för mig!

  DICK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: