Mera associationer…..

Cognac – How High

Det här är oxå en låt som ger mig en massa associationer och den här gången ska jag berätta vilka två låtar som direkt poppar upp i skallen när jag hör den här. Den första är den här och det är för att stuket i takten är snarlik.

Rose Royce – R R Express (Rose Royce Express)

Var länge sen jag hörde den men minns hur gärna jag tyckte om att fläska på volymen när den här spelades. Den har en riktigt grym botten som bara gör att man vill röra på benen. Men nu tillbaka till mina associationer till låten med Cognac. Den andra låten jag kommer att tänka på är nämligen den här.

Evelyn ”Champagne” King – Shame

Det är ju flera grejer som gör att man kopplar ihop de här låtarna, dels är det ju saxofonspelet, men sen är det att båda har en lite lätt melankolisk ton. Man kanske skulle ta och snickra ihop ett mix med de här tre låtarna och se hur de passar ihop.

Brukar oftast bli pannkaka när man försöker sy ihop låtar som vid vanlig lyssning tycks passa så bra. Fast man har med åren lärt sig mer och mer vad som funkar ihop och vad som man definitivt bör undvika. Med de orden avslutar jag associationsbanorna för den här gången.

Tjillevippen

notbugs

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: