Känn på den här…..

Sharon Brown – I Specialize In Love

Får börja med att varna för en förvirrande detalj i klippet ovan. Där visas nämligen en bild på Sharon Redd som är en helt annan artist. Därtill är hon numera avliden så vi får minnas henne genom all bra musik hon gjorde genom åren. Men om vi återgår till Sharon Brown så var hon ett One-hit-wonder minst sagt. Kan faktiskt inte komma på någon mer låt av betydelse som hon släppt men det gör inget för I Specialize In Love tillhör det absoluta toppskiktet när det gäller mina favoriter under första halvan av 80-talet.

Detta är dessutom en låt som bör spelas i stora högtalare för där finns så mycket botten att man baxnar. Kan oxå tänka mig att den här låten skulle göra succé i mina MP3-lurar som jag har av märket V-Moda. När man lyssnar på en tung låt i de lurarna så känns det som man hade en osynlig stack med Cerwin Vegas jordbävningshorn ståendes i närheten.

Det är egentligen helt sjukt hur en hörselupplevelse kan göra att man får en fysisk känsla inte helt olik den man upplever på en klubb med bättre ljudanläggning. Kanske det finns någon därute som kan förklara det hela, jag nöjer mig med att bli lika fascinerad varje gång jag är ute och går och det spelas en skön baslåt och jag känner mig förflyttad till Mayday Club eller något liknande ställe.

Tjillevippen

notbugs

5 svar

 1. Helt rätt!
  EN klassiker.
  För mig minner den mest om New York radio.
  KISS FM, WBLS, WKTU (KTU-92)….

  Tee Scott är med på ett hörn och han var inblandad i en hel del skoj runt den där tiden…..

  … och man undrar ju framförallt – varför heter denna läckra låt just som den gör????

 2. Jupp, Time snurrade ju på vinylsvarven vid ungefär samma tidpunkt som Sharon Brown så där har jag klara associationsband. Tee’s Happy kanske heter så för att Tee kände att han lyckats göra ett riktigt mästerverk. 😀

  Tjillevippen

  notbugs

 3. Klokt resonerat!

  Funderade i morse på väg till jobbet på om du haft med följande grupper i bloggen….

  BRICK
  T-CONNECTION
  BREAKWATER
  AURRA
  SLAVE
  SKYY
  (RAFAEL) CAMERON
  ….
  …förmodligen har du haft det, eftersom vi har hyfsat lika smak…. men i alla fall 🙂

  Just T-connectrion kan jag snöa in på ibland – och speciellt när de hade trummisen YOGI HORTON… som spelat på en massa annat skoj också.

 4. Du skrev om bas och disco… och just känslan…

  En låt som jag helt plötsligt älskade – och insåg att jag missat – är detta stycke med PEACHES and HERB. Hade ett antal LP med dem, men först när jag köpte Best-of-cd:n insåg jag hur himla mycket jag gillade FREEWAY.

  En så basic rytm och basgång, gitarrackorden, synten…… allt funkar klockrent!
  Sånt man gärna spelar högt.
  Vet inte om det är nåt knas med första delen av YouTube.länken här eller om det är min dator… lät lite ”Klippt”… men i alla fall, en superlåt!

  • Åhhhh, den hade jag helt glömt bort. Den är underbart fet och har sånt skönt häng i rytmen. Kan meddela att det låter knas även här, ungefär som nån klippt i den lite här och var.

   Vad gäller grupperna du räknade upp så har jag nog haft med hälften av dem och andra halvan finns i bakhuvudet så det dyker säkert upp nåt framöver. Går just och grunnar på ett inlägg med Slave t.ex, fick en idé för ett par veckor sen kring det men har inte fått alla bitarna på plats. Så antingen blir det ett mastigt inlägg eller så klipper jag ner det till själva grundidén jag hade från början.

   Tjillevippen

   notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: