En halvbra låt…..

Eloise Whitaker – Don’t turn your back on me

Den här tolvan köpte jag en gång i tiden när den kom ut. Tyckte då att den var rätt bra men idag måste jag säga att jag inte hoppar lika högt utan konstaterar att det bara är en halvbra låt. Kan tänka mig att anledningen till att jag köpte den var att det låter väldigt mycket ”urdisco” om den, något som började bli sällsynt 1982 vilket var året då den släpptes.

Har faktiskt en hel del liknande tolvor i min samling, låtar som förtvivlat försöker hänga kvar i discoeran trots att nya tider var på gång strax efter att 80-talet börjat. Men lyckligtvis så fann musiken en väg att utvecklas och discon förgrenades så istället i en mängd olika stilar. Den huvudfåran som jag följt mest är housemusiken som även den numera har många olika grenar.

Så även om jag många gånger tycker att det var bättre förr så kan jag ju inte låta bli att vara nyfiken på vad som kommer härnäst, för musikintresset hos den här gubben lär inte lägga av i första taget och det skulle ju bli bra enhanda om man bara lyssnade på gamla låtar. Det kan tyckas som en motsägelse mot den här bloggens varande, men de som följt mig genom åren har säkert noterat att det blandas ganska friskt från all möjliga årgångar.

Visst kan jag periodvis snöa in på en speciell epok eller stil, men oftast tar det inte så lång tid så är jag inne på en helt annan tråd. Grundtanken är ju att det ska handla om musik som man kan dansa till och då finns det ju sjöar att ösa ur om man ser till de senaste 30-35 åren vilket är ungefär den period som jag försöker hålla mig till.

Tjillevippen

notbugs

 

5 svar

 1. Som du skriver, vissa låtar kunde kännas ok – och man lyftes lite extra när man hade en sprillans ny 12″ som man kunde ösa på med 🙂
  Men en låt som denna lämnar ju en hyfsad oberörd, även om den är ok för stunden…

  Som t ex STEWART THOMAS GROUP – To freak , or not to freak. Rätt basic – och inte håller den i längden egentligen. Men eftersom man lagt ned pengar och köpt skivan en gång – så finns den där som en helt ok låt ändå!!!

  HIttade den inte på YouTube tyvärr… blev nu sugen på att lyssna på den 🙂

 2. TIDLÖS SVENSK DISCO!

 3. Åhhh, har väntat på den dagen då denna skulle dyka upp på YouTube, letade efter den för rätt länge sen och funderade ett tag på att lägga upp den själv. Den är riktigt skön, sånt underbart fläsk i basen och trummorna. Helt klart en tidlös låt som har åldrats med behag. En del såna gamla favoriter kan upplevas som rätt banala och tama när man hör dem idag men den här tillhör skaran låtar som behåller sin lyster trots 30 år på nacken. 😀

  Tjillevippen

  notbugs

 4. Det som jag nu kom att tänka på vore om man haft tid och energi nog att göra en blog med svensk musik från typ 1977 – 1985… Den period då svensk musik meroch mer flörtade med utländska influenser – och lyckades bättre och bättre.

  Musiken blev mer kommersiell från att tidigare varit mer rock och mer ”revolutionär”.

  Tänk bara på härliga klassiker med MAGNUM BONUM, HANSA BAND, SAD MOTION, STRIX Q och många fler…

  DICK

 5. Sad Motion och Strix Q är mina stora favoriter i det sällskapet. Vem kan glömma pärlor som Den där festen, Windsurfing och så den underbart feta Boyss. 😀

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: