Nattfolket…..

Kool & The Gang – Night People

Blev lite förvånad när jag såg att jag bara haft med Kool & The Gang en enda gång på bloggen så här långt. Men det råder vi bot på här och nu med en av mina absoluta favoriter när jag får välja ur den enorma flora av låtar som de lyckades producera under sina toppår.

Kool & The Gang är dessutom en sån grupp som hade varit väldigt kul att se live och jag hade möjlighet att göra det när jag var i Florida och firade nyår i början av 90-talet. Men istället för att stanna i Miami där konserten skulle vara så åkte jag till Orlando för att gå på Universal Studios stora nyårsfirande. Kan inte säga att jag ångrar mitt val för det var något i hästväg och där fanns också en hel del kända artister, kommer dock bara på Nia Peeples så här på rak arm ur minnet.

För den som inte kommer ihåg Nia Peeples så blev hon känd genom tv-serien Fame där hon spelade rollen som Nicole Chapman. Hon har under åren hunnit gifta och skilja sig tre gånger, bl.a med Howard Hewitt som ju är mest känd för sina vokala insatser i Shalamar.

Ja, det blir många trådar i det här inlägget och egentligen skulle man kunna fortsätta i evighet när man har kommit igång för hela musikvärlden är som ett enda stort spindelnät där allt mer eller mindre hänger ihop och man kan ofta hitta de mest märkliga samband mellan artister, låtar och annat intressant som hör till.

Vill bara avsluta med några ord till om den här låten, den var en riktig Maydayfavorit som jag och min kompis tokönskade de kvällar vi var där och roade oss. Sen när man själv spelade så var det en given låt att släppa loss i den underbara Cerwin-anläggningen. Kanske var det så att vi gillade den här låten så mycket för att texten i mångt och mycket påminde oss om oss själva?

Tjillevippen

notbugs

Annons

4 svar

 1. James T Taylor har ju en gudabeådad röst också….

  Min första kontakt med gänget var när jag gjorde militärtjänst i Göteborg. LP:n LOVE AND UNDERSTANDING hade precis kommit ut. Jag sparade för att ha råd att köpa den – men såg tills dess till att åka in på Waidele i Gbg och lyssna på hela skivan så snart jag hade tillfälle!!!! Hur underbart som helst!!!

  Deras senare fas från funkig soul till mer kommersiell musik var lite av en besvikelse först…. men de LP de gjorde i slutet av 70, in på 80-talet var helt ok. Dock tappade jag känslan för gruppen senare när de gjorde väl smöriga låtar.

  Men säg låtar som den ovan, LADIES NIGHT och en massa andra…. Det var ju hela LP-skivor med inte en dålig låt!!!

  DICK

 2. Finns en samling med Kool & The Gang som heter The Dance Collection som ganska bra sammanfattar deras insatser under discoeran. En och annan pärla saknas som t.ex Night People, men annars så är det en bra resumé över hur en danskväll med Kool & The Gang skulle kunna se ut.

  Tjillevippen

  notbugs

 3. Som sagt, under en period gjorde de en räcka bra danslåtar. Med hjälp av räven DEODATO – som ju i egen regi hade monsterlåten NIGHT CRUISER!!!

  Och apropå inget – ett tips att köra på är ju också SOLAR RECORDS…. Snacka om WHISPERS, SHALAMAR, DYNASTY och en del annat godis.
  Tajt och läckert, svängigt och glatt….
  Finns många härliga klassiker där också..

  DICK

 4. Jo, jag har börjat inse att bloggen är ett evighetsgöra som man kan hålla på med livet ut och ändå inte få med allt som man skulle vilja ha med. Iofs ett ganska angenämnt problem, hade ju varit värre om man efter bara nåt års bloggande helt plötsligt stod helt utan idéer och uppslag. 😀

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: