Slav under rytmen…..

Grace Jones – Slave To The Rhythm

När den här låten kom i mitten på 90-talet minns jag att jag kände ett enda stort WOW. Det var ju en helt igenom perfekt låt, den hade allt och blev till en riktig favorit och är så än idag. Låten var tydligen skriven för Frankie Goes To Hollywood i åtanke, men gavs sen istället till Grace Jones.

Jag minns att jag i någon av dåtidens musiktidningar läste att det tog lite drygt sex månader att spela in den. Trevor Horn som producerade och som låg bakom låten är ju känd för att vara noga med det han släpper ifrån sig, något som vi musiklyssnare är väldigt glada för.

 

Grace Jones – Slave To The Rhythm

Slänger med tolvan oxå när jag är igång. Själv har jag den på bildvinyl, nackdelen är att ljudet är lite halvkasst men det är ändå lite coolt att ha en sån favorit i det formatet ändå.

Kan lugnt säga att det är en låt man kan lyssna på om och om igen för den är så välproducerad. Samtidigt så kan man alltid upptäcka nya saker i den, något som verkligen visar på vilket enormt jobb som är nerlagt i produktionen.

Tjillevippen

notbugs

3 svar

 1. Mycket bra spår, men jag har nog aldrig fattat detta med produktionen – mer bara lyssnat på radio och så. Det blir till att sitta och detaljlyssna nu då 🙂

  En annan låt med Grace som är exceptionell är LA VIE EN ROSE – även om den är en helt annan typ av låt. Där tycker jag alla små detaljer gör att låten växer i sig….

  DICK

 2. Av hennes äldre grejer så är det On Your Knees som är min stora favorit.

  Tjillevippen

  notbugs

 3. Förresten, om du vill höra mer av Ian McShane och hans underbart grymma röst så finns det en annan mix av Slave To The Rhythm där man får höra lite mer av honom.

  Grace Jones – Slave To The Rhythm

  Vill varna för att det är lite hack i det här klippet, råkade dock inte ut för något sånt i introt som tur är.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: