Tugga på den här…..

Chew – Good Good (Feel Alright)

Tro det eller ej, men det här gänget kommer från Nederländerna. Annars skulle man kunna tro att de snarare härstammar från USA’s östkust. Men Nederländerna har alltid haft en levande musikkultur när det kommer till dansmusik av den här kalibern. Har många favoriter genom åren som kommit därifrån, exempelvis Spargo, MaiTai och MC Miker G & DJ Sven. Sen finns det en hel drös med technogrupper som oxå har sina rötter där. Så jag konstaterar att Europa försvarar sina färger väl när det kommer till att göra bra dansmusik.

Tjillevippen

notbugs

5 svar

 1. Nja, det är ett amerikanskt gäng med Ray Chew i spetsen… och en av mina absoluta favorittrummisar YOGI HORTON! Tyvärr är den senare avliden. Yogi spelade på massor med skivor – bl.a. med T-Connection.

  När det gäller Ray så har han spelat och varit inblandad i massor av stora soul-artisters musik, så under eget namn har han inte gjort sååå mycket.

  LP:n som den här låter är hämtad från har dock ett par läckra spår.

  Jag TROR att Ray är samme man som finns på denna hemsida:
  http://www.myspace.com/raychew281

  • Det var som attan, men då var jag ju inte helt ute och cyklade när jag tyckte att det lät som om de vore från USA. Hade aldrig hört dem innan och när jag hittade klippet på YouTube stod där att de var från Nederländerna och när jag gick in på Discogs för att dubbelkolla så var den enda referens var de kom ifrån just Nederländerna. På Allmusic finns ingen info alls att hämta så det var inte helt lätt att få nån bra bild över vad det var för ett gäng.

   Men jag tackar för din input som alltid. Känns bra att ha nån som kan reda ut begreppen när det blir lite rörigt. 😀

   Tjillevippen

   notbugs

 2. … Yogi Horton tog dessvärre livet av sig 1987… här är en trevlig videosnutt som dessutom ger en trevlig bild av personen Yogi!

  • Yogi Horton är ju en gammal bekant och han skötte ju trummandet på många gamla favoriter, bl.a B.B & Q Band, Change och High Fashion på deras 1982-årsreleaser. Tråkigt att han inte är i livet längre. 😦

   Tjillevippen

   notbugs

 3. […] kommentarer Lite lördagshou… på Lite lördagshouse…notbugs på Tugga på den h…notbugs på Tugga på den h…Dick på Tugga på den h…Dick på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: