En riktig Superpimp…..

Super-Wolf – Can Do It

Fick ett underbart löjligt leende på läpparna när jag hittade denna på YouTube. Hade aldrig hört den innan men fastnade direkt för den på grund av att jag ju kände igen beatsen som han använt sig av . Därtill har de snyggt producerat in lite egna gitarrer och övergångar så det inte bara är en ren ripoff.

 

Denise LaSalle – I’m So Hot

Ja, det är den här gamla pärlan som fick släppa till takten till Supervargen. Den här låten är extremt starkt förknippad med Mayday Club för mig. Den är nämligen med på den enda kassett jag ägt med liveinspelning av DJ-setet från en kväll på Mayday. Lite otippat att just denna spelades på Mayday med tanke på att den är rätt tunn i takten så det är ingen låt som man vädrar ur ett par jordbävningshorn med precis.

Men det här fyndet av Super-Wolf drar igång en massa idéer i skallen om att man skulle samla ihop alla liknande projekt som kom på den tiden då detta med att låna beats var tämligen nytt. Vill inte kalla det sampling eftersom sampling är så starkt förknippat med digitala samplers. Annars så kan man väl rent tekniskt kalla det sampling oavsett hur det har gått till väga.

Inser dock att jag varken har tid eller ork att sitta och samla ihop och försöka styra upp en samling med låtar och deras ripoff-projekt. Nöjer mig istället med att det säkert kommer dyka upp flera såna som jag kan ta med på bloggen istället.

Tjillevippen

notbugs

Annons

3 svar

 1. Denise låt är en gammal favorit. Så där lagomt seg och mysig på nåt sätt. Känns som man skulle vilja sitta i en mjuk fåtölj och vifta med fötterna lite lätt i takt till musiken.

  Hon har en suverän röst också – som ju märks i många låtar.

  DICK

 2. Ja, det var ju också ett sätt att åskådliggöra känslan av en låt. Jag menar fåtöljdelen alltså. 😉 Det rubbar lite min bild av det hela eftersom jag förknippar låten med stort discotek med maffig ljudanläggning. LOL Fast jag kan ju lugnt erkänna att jag förstår bilden fullständigt, undrar om det har med åldern att göra. Kom nämligen helt plötsligt på att det finns ju mängder av gamla goa låtar som passar perfekt till en fåtöljsittning även om de ursprungligen nog var tänkta för dansgolvet. Huva, jag tror bestämt man håller på att bli gammal. 😉

  Tjillevippen

  notubugs

 3. LOL!

  Precis som du skriver – har man originalminnen till en låt förknippas de obönhörligen med dessa.

  Mycket av det dansanta som jag lyssnat till (och älskar) funkar för mig klockrent att sitta still (nästan…) och lyssna till också. Men tydligt är att de som är ämnade för dansgolvet gör att de blir som allra bäst just där 🙂

  Och de minnen man har till låtar som fyllde dansgllvet är också speciella. SÄrskilt om man gillade låten själv, för tyvärr var det ju så att många låtar var usla – men den stora pöbeln älskade dem = man måste spela dem fast man inte gillade läget.

  DICK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: