Lollie Pop…..

Kick – Lollie Pop

Måste skriva ett inlägg för att se att det funkar som det ska. Har precis uppgraderat min dator till Windows 7. Märkligt nog känns det lite sladdrigare än Vista som jag körde innan. Kan inte sätta fingret på exakt vad det är förutom en sak. Saknas ikoner lite här och var, verkar som Windows inte hittar programmens ikoner riktigt så en del är utan ikoner, istället visas bara en dokumentikon av standardtyp.

Sen så vill Gmail-appen inte visa sin ikon när man startat programmet trots att ikonen visas för programmet på skrivbordet. En kort stund dök den upp förut men sen har den inte velat visa sig i aktivitetsfältet när programmet är igång.

En annan grej som oxå är B är att nu visas inte längre Tv-bilden i aktivitetsfältets för-visning utan istället så visas där bara kanalväljaren till min tv-applikation. Ja, det lär väl dyka upp fler grejer allteftersom. Men jag hade ju ett jädra elände när jag fick Vista en gång i tiden och även om det sagts att Windows 7 inte ska dras med lika mycket problem som Vista gjorde när det lanserades så är jag inte helt övertygad om den saken.

Kul låt jag hittat förresten, hade aldrig hört den innan vad jag kan påminna mig om. Den är i alla fall från 1983, en tid då det gjordes en hel del go sån funk så konkurrensen var ganska stor och det var nog mycket vi missade här i lilla Sverige som vi först nu upptäcker i och med att det dyker upp på YouTube.

Tjillevippen

notbugs

7 svar

 1. ..påminner så grymt om något klassiskt… men kommer inte på nåt bättre än denna… men det är alltså nåt annat som är mer likt….

 2. Håller med, jag fick oxå nån associationssnurra där men kan inte komma på vad det är jag är ute och letar efter. Det kanske ger med sig vad det lider.

  Men med klippet du hade med i kommentaren så kan jag ju inte låta bli att spinna vidare med en av mina absoluta Bar-Kaysfavoriter.

  Bar-Kays – Body Fever

  Minns att jag köpte den här tolvan i Tyskland i början på 80-talet när jag var där en längre tid och hälsade på släkten. En annan grymt bra tolva som jag köpte under den vistelsen var den här pärlan.

  T-Connection – Everything Is Cool

  Det blev en hel drös fler skivinköp men dessa två framträder extra tydligt ihop med ytterligare ett. Det var ett ex. av Grandmaster Flash & The Furious Five – The Adventures Of Grandmaster Flash On The Wheels Of Steel i originalutgåva. Vad som dock grämer mig än idag är att jag gav bort det exet i present till min kompis när jag kom hem. Har efter det lärt mig att man aldrig ska ge bort rariteter. Kan dock trösta mig med att han faktiskt har gett mig en och annan raritet genom åren. Bland annat en tolva med de bästa mixarna på Alisha’s Baby Talk.

  Tjillevippen

  notbugs

  Tjillevippen

  notbugs

  • …so good, so right,… Och T-connections låt med Yogi Horton på trummor lyfter låten lite extra. Men snacka om funky… och naturligtvis är BarKays lika tung.

   Och när man då ändå är inne på den typen av musik – varför inte lägga in en favorit som nog alltid kommer att vara bland Top 10 Funk för mig:

 3. Inlägg – bara så där out of the blue:

  Youtube är skoj genom att ALLT finns där. SLumpade in på denna snutt där en Koreansk tjej spelar gitarr, och som hon spelar. Svängigt som tusan!!

 4. Har faktiskt aldrig varit nåt fan av Sly Stone, vet inte riktigt varför men han har inte träffat min musiknerv på nåt vis. Däremot så tycker jag han är en skön typ, speciellt i detta klippet.

  Intervju med Sly Stone på Dick Cavett Show 1970

  Man kan inte annat än konstatera att han gör skäl för sitt namn i det klippet. LOL

  Tjillevippen

  notbugs

 5. Nej, så är det ju – man har ju sina favoriter, och vissa är bra med träffar inte den rätta nerven – precis som du skriver. Sly har ju haft enorma drogproblem – vet faktiskt inte om han lever idag… det känns inte så.

 6. Jo, han lever än mot alla odds, 66 år gammal har han hunnit bli enligt Wikipedia. Var ju tvungen att kolla nu när frågan kom upp.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: