En riktig floorfiller…..

Mystic Rhythm – Killer On The Rampage

Året var 1984 och runt om i Sverige så fyllde den här låten dansgolven på fredags- och lördagskvällarna. Den tillhör en exklusiv skara i så måtto att jag faktiskt tycker den är bra än idag. De flesta floorfillers tröttnade man nämligen på om man stod i ett DJ-bås nämnda kvällar och det enda folket tjatade om var att man skulle spela dessa låtar. Har ett riktigt hatobjekt när det kommer till såna låtar och det är Tina Turners What’s Love Got To Do With It. Den fick man nöta ganska hårt på Statt i Västervik där jag stod och vände skivor 2-3 kvällar i veckan under ett par år i början på 80-talet.

Föredrog då att spela på andra ställen där musiken var lite mer dansinriktad mot att behöva nöta radiohits. Men samtidigt så var det ju bra pengar för dessa fasta spelningar plus att man kunde ha sina skivlådor på plats å bara behövde knata ner till Statt ett par timmar, göra sitt jobb och sen gå hem å sova. Inte så glamoröst kanske och även om det var lite tradigt långa stunder så var det ju ändå kul.

Tjillevippen

notbugs

7 svar

 1. Denna låt var efter min dj-period, men man minns den lite lätt ändå. Klassisk ”disco-smörja”… av den typen som blev så populär. Hade oftast svårt för en del av denna typ – även om det var några som man tog till hjärtat.

  Lite jobbigt kändes det alltid när folk var som galna efter tysk pop-disco. Men all musik har sin storhetsperiod – och säljer det så är det ju bra 😉 Det roligaste är ju dock (som vi är slående överens om också) att få spela musik man älskar och se ett fyllt dansgolv!

  Originalet till ovanstående låt hittar du här:

 2. Baksidan på Killer On The Rampage med Mystic Rhythm är snäppet bättre då den är lite mer disco i mina öron.

  Mystic Rhythm – Kings Of Discoland

  Det tråkiga är att den här gick inte att fylla dansgolvet med för det var inte en låt som folk kände igen. Då talar jag alltså om när jag stod och spelade på Statt i V-vik. På andra ställen funkade den rätt bra men inte på Statt, där fick det antingen vara hits eller bra gammal disco som folk kände igen.

  Tjillevippen

  notbugs

 3. Det där är ju ett irriterande moment.

  Just att folk överlag ofta måste känna igen låtar för att släppa loss och dansa.

  Minns bara när jag köpt MJ’s THRILLER och spelade tre av låtarna samma kväll. ”Vad spelar du för skit….” var det nån som sa. Kan tänka mig att samma person hade den skivan i samligen sen…. 😉

  Trist men en verklighet.

  DICK

  • Jo, det finns många såna exempel på stolpskott man träffat på genom åren. Nu står det lite still i skallen men kommer jag på nån bra sån historia så blir det ett inlägg på det helt klart.

   Tjillevippen

   notbugs

 4. Apropå ”disco-smörja” så gillar man ju vissa låtar skarpt ändå. Detta hade jag aldrig hört talas om – men nu har jag av nån anledning fastnat för flera låtar av detta gamla gäng:

  T.ex. denna, som är ett bevis på riktigt slö sliskig disco i begynnelsen. Det räcker med att se på omslaget för att förstå vilken musikstil som gäller .-)

 5. Det är sånt här kompisens pappa satt och spelade på sin hi-tech (Klaus Wunderlich-liknande) orgel när han försökte vara lite cool och vi som då var tonåringar tyckte det var bara så enormt pinsamt. LOL

  Tjillevippen

  notbugs

 6. Skratt… Klaus WUnderlich och James Last – vilka kungar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: