Släpp in solskenet…..

Taxi – Let The Sunshine In

Svensk disco av bästa märke är detta i mina öron. Därtill den bästa cover av låten Let The Sunshine enligt min åsikt. Jag hade förmånen att få se det här gänget live nån gång på senhösten/vintern 1980 tror jag det var eller möjligtvis början på 1981. Platsen var i alla fall Mayday Club i Västervik och jag minns inte så mycket från själva konserten mer än att de var riktigt bra, men man kunde ju bara en av låtarna de släppt på skiva och det var den här.

Däremot så uppstod en pinsamhet efter konserten och det var när DJ’n skulle börja spela igen. Han hade nämligen inte fått spela den här låten innan de uppträdde för att inte förstöra intresset innan konserten. Men efter konserten var det helt ok och då släppte han loss tolvan med Taxi framförandes Let The Sunshine In i Cerwin Vega-systemet med sina dubbla jordbävningshorn.

Snacka om att konsertljudet vi precis hört innan bleknade rätt så rejält vid jämförelse. Även om de hade ett helt ok PA som kunde leverera bra tryck och volym så var det en västanfläkt i jämförelse med discoanläggningen på Mayday. Så man kan säga att det blev lite pinsamt eftersom gruppen var kvar och fick höra kvällens insats devalveras av en vinylskiva och då till på köpet en vinylskiva med dem själva.

Men man kan ju trösta dem med att det var en uttans bra vinylskiva som de spelat in. Den platsar definitivt på topp tio-listan av de bästa svenska discolåtarna av klassiskt snitt. En annan låt som jag spontant kan komma på som oxå platsar där är Sad Motion och deras låt Den Där Festen. Tyvärr så finns inte den på YouTube annars hade den varit given på bloggen helt klart. Men man kan inte få allt och man kan ju alltid hoppas på att den dyker upp så småningom i alla fall.

Tjillevippen

notbugs

Annons

4 svar

 1. Garv, lite tungt för gänget som säkert tyckte de gjorde ett tungt framträdande.

  Jag själv kan kontra med ett live-minne från det DISCO TWICE i Örnsköldsvik där jag spelade. Nämnda SAD MOTION spelade en kväll – och det ska sägas att det lät riktigt bra. Bra musiker, bra sound och bra låtar.
  Efter deras spelning körde jag igång – och fick för mig att spela på de congas som stod på scenen under nån låt.

  Snabbt kom en person utrusande – han som ägde congas-trummorna. Det enda han gjorde var att kolla så jag inte hade nån ring på nån av fingrarna – eftersom jag inte hade det var det ok att fortsätta spela!!!

  Lol!

  DICK

 2. Ja, Sad Motion hade inte varit dumt att få se. Har LP’n med deras höjdarlåtar i gömmorna. Tyvärr är den lite repig annars hade jag rippat ner den. Försökte det för ett tag sen men det blir för mycket som ska efterbehandlas då.

  Sen stod du och spelade congas hela natten….. 😉

  Tjillevippen

  notbugs

 3. …skratt….
  kanske gjort det om de nu inte fått för sig att packa ihop och åka hem.
  Precis som du berättar upplevde man några skoj moment när grupper och artister gästspelade på discot. Mest märkliga upplevelse var när vi tog in Frank Andersson som gäst-dj.
  Han körde mest gamla brottarhits…..

  😉

  DICK

 4. Höhöhöhö…… där fick du till det. LOL

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: