Mumsig recycling…..

Brother D & C – How We Gonna Make The Black Nation Rise

Här har man lånat ett av discoerans mest kända teman, dvs grunden från Cheryl Lynns dansgolvsrökare Got To Be Real. Det intressanta är när man lyssnar på texten så är den ganska reaktionär. Men hade jag hört den här låten i tonåren hade jag aldrig reagerat på det utan mest tyckt att det var en cool låt.

Tjillevippen

notbugs

6 svar

 1. Apropå recycling – tror inte jag tipsat om denna mash-up som är bara så smart och bra!
  En ”nät-kompis” vid namn Neil Thompson gör ju en del roliga saker – och här lånade han en mix/mashup från en med alias SOulpersona…. loopad Kool & the gang..

  Måste säga att jag tycker detta är superskönt..

 2. Jag är barnsligt förtjust i det temat som han använder. Tycker t.ex att Summer Time med Jazzy Jeff & Fresh Prince tillhör tidernas bästa recycling. Antar att Kool & The Gang tjänat en och annan dollar på det.

  Tjillevippen

  notbugs

 3. Förmodligen – har kört LP:n Love and understanding (fast i cd.version så klart!!!) i bilen en vecka nu…. och just där finns ju en liveversion av SUMMER MADNESS…. bara sååå bra!

  Liksom att jag på nåt sätt blev pånyttfödd när jag kört titellåten om och om igen. En simpel men lysande basslinga… härlig percussion… läcker blås…. och lagomt ”naiv” sång…
  Jag är just nu helt såld på denna…

 4. Ja, lite skillnad på text om man jämför med låten jag hade med i inlägget. 😆

  Tjillevippen

  notbugs

 5. Skratt!
  SOm du skriver…. visst är det så.

  Till en allmän fråga.
  Jag är en musikmänniska, dvs för mig är det musiken som ger upplevelsen. Med allt vad det innebär. Melodislinga. SÅngen. En läcker basgång. Arrangemang. ETc etc…

  Därför känner jag också att i de allra flesta fall är texterna sekundära. Visst, jag fastnar ibland för välskrivna texter som fångar intresset… men i de allra flesta fall ”säger de mig ingenting” (en lätt överdrift).

  Kanske ett uppslag för en ny fråga bland bloggbesökarna? 🙂

  DICK

 6. Ja, där kom du med ett bra uppslag på en omröstning man skulle kunna göra. Ska klura ut några bra svarsvarianter så kör vi sen. Själv är jag som du, en musikmänniska, musiken kommer i första hand och texterna är sekundära men visst fastnar man då och då för välskrivna texter. Hade den här diskussionen med en av mina bästa kompisar nyligen, hon är en textmänniska så för henne kommer musiken i andra hand. Så helt klart är att alla sorter finns.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: