Vad tycker du…..

Jag hade en liten diskussion med min bloggbesökare Dick om vad som är viktigast i musiken, dvs musik eller text. Vi är båda ganska eniga om att musiken för det mesta kommer först men att visst finns det tillfällen när en bra text kan få en att haja till.

När jag tänker på musik så är det oftast melodier, slingor och arrangemang som väcker mitt intresse. Det kan också vara ljuden som används, t.ex en fet bassynth eller ett skönt gitarrsound á la Nile Rodgers. Summan av alla dessa delar bildar sen helheten och den bedöms i mitt fall ofta beroende på vad jag tycker om de olika delarna. Så de gånger jag tycker en låt är riktigt bra då är alla ingående delarna bra rent musikaliskt och ljudmässigt. Är sen texten också bra så är det lixom bara en bonus men det är så sällan jag lyssnar på texterna så det är först när låten börjar bli “perfekt” musikaliskt och ljudmässigt som jag anser det vara värt att lägga ner nåt jobb på att bry mig om texten även om undantag finns såklar.

Men nu är det upp till er besökare att avgöra vad ni tycker i frågan så det är bara att sätta igång och rösta. Ska bli intressant att se vad resultatet blir och jag tror Dick är lika nyfiken han. 😉

Tjillevippen

notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: