Lite fel dag, men vad gör det…..

Love And Kisses – Thank God It’s Friday

Ja, som sagt var, det är lite fel dag att ta med den här låten på, men det struntar jag i för den är så uttans bra att jag vill ha med den här och nu. Extra kul är att det är lite video till låten med den äkta discokänslan från slutet på 70-talet. Den här låten skulle jag vilja pilla in i en kategori som jag kallar “Glitterdisco”. Det finns en samling låtar som har en speciell glittrig känsla och den här tillhör absolut den kategorin.

Men inte nog med att det är en bra låt, den är ju dessutom titellåt till filmen Thank God It’s Friday som var en av alla filmer som slogs om uppmärksamheten i slutet på 70-talet. Just den filmen har kommit lite i skymundan av Saturday Night Fever som ju var den stora blockbustern i kategorin. Personligen så gillar jag Thank God It’s Friday som film för den är dels så dålig så den är bra och sen så är det så mycket bra musik i den.

Fick tag på den på VHS för många år sen och det är nog dax att digitalisera den så man har den sparad på lite smidigare format. Helt klart är att det är en kultklassiker som kan rekommenderas om du är sugen på disconostalgi av den högre skolan. Dessutom så är den rätt rolig för att den innehåller så många banala och rent ut sagt fjantiga scener så man kan inte låta bli att dra på smilbanden.

Tjillevippen

notbugs

Annons

2 svar

 1. NU stämmer titeln!
  Thank god it’s friday! 🙂

  Skönt med lite helg och sen få känna att allt blir normalt
  sen igen!

  Vad blir dagens musiktips inför helgen…???

  MItt blir denna gladlåt…. minns bara hur man körde denna på blandband i bilen somriga dagar …

 2. Det är bara att kika in på nya bloggen så dyker det upp en hel drös med musiktips inför helgen. Ser ju att du redan hittat dit så nu får vi lufta våra engelskakunskaper. 🙂 Annars så kan jag rekommendera den här pärlan som andas väldigt mycket Cheryl Lynn – Got To Be Real.

  Rosetta Jefferson – Sea of Love

  Det känns som en bra låt att börja helgen med. Tycker oxå det är skönt med lite vardag igen, blir lite mer ordning på saker och ting då.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: