Fick ett ryck…..

Change – Hold Tight

Fick ett ryck och var tvungen att ta med en av mina absoluta favoritlåtar genom tiderna. Den ligger på topp tio och kanske till och med på topp fem. Det är en sån där låt jag aldrig har tröttnat på för den är så underbart välproducerad så varenda ton sitter precis där den ska.

Tjillevippen

notbugs

4 svar

 1. Well, jag har inte den där LP;:n och därför heller inga minnen av den där låten. Så tack för tipset, riktigt trevligt!

  Jag fick själv nyss tips om en låt från 1983 som jag aldrig hört
  förr….

 2. Jag var helsåld på Change i början av 80-talet. De släppte ju två klockrena album med ganska kort mellanrum, The Glow Of Love och Miracles. De lyckades med konststycket att snickra ihop låtar som andades samma ”lyxighet” som Chic utan att låta likadant. Jacques Fred Petrus må ha varit en brutal affärsman, men han hade näsa för att få ihop rätt mix av människor för att skapa magisk musik.

  Den låten du hittat är ny för mig oxå även om soundet låter bekant, men det beror nog på att det var väldigt mycket som andades samma sound vid den tiden, precis på samma sätt som det alltid varit.

  Tjillevippen

  notbugs

 3. Gillade också Change, men var aldrig riktigt helsåld på allt de gjorde. Men nog hade man alla de första skivorna de gjorde. Luther Vandross gjorde ju minst sagt sitt till för att skapa klass också!

  Du påminner mig också om en riktig favoritlåt från den tiden – denna spelades ofta och högt…

 4. Det sägs ju att musikerna som spelade på Jacques Fred Petrus produktioner sällan hade en aning om under vilket gruppnamn låtarna skulle komma att släppas. De var mer eller mindre utbytbara så vissa låtar som kan ha varit påtänkta för projektet Change kunde hamna på ett B.B & Q Band-album och vice versa. Så därför är det kanske inte så konstigt att det finns en Change-låt som i mina ögon är snarlik och då tänker jag på On Top som jag dessvärre inte kunde hitta på YouTube. Men med lite annan produktion och mixning så hade den lika gärna kunnat hamna på ett B.B & Q Album.

  Tjillevippen

  notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: