Ut och åka tåg…..

Ritz – Locomotion

Den här låten var en riktig dansgolvsrökare som alltid fyllde dansgolvet. Antar det är för att det är en så pass känd gammal klassiker att när det väl görs en bra cover så går det helt enkelt inte att sitta still. Personligen tycker jag dessutom att den här covern är den allra bästa av dem alla, men det hänger nog ihop med att det är en låt från den tiden då jag slukade musik som vore morgondagen endast en hägring.

Tjillevippen

notbugs

5 svar

 1. Helt riktigt så fyllde denna dansgolven – men utan att verka för ”pretentiös” så måste jag säga att jag ibland hade svårt för den extrema disco-fieringen av klassiker. Men den föll ofta gemene man i smaken!

 2. Jag är ju några år yngre, så min första kontakt med många såna klassiker var ju oftast disco cover-versionerna. Det är ett fenomen som jag ser går igen i nästan alla generationer.

  Tjillevippen

  notbugs

 3. Absolut,. stämmer så bra det där med åldersgrejen. Och att just cover-versioner alltid är en fråga för åsikter. Minns bara när några (Riz) gjorde en discoversion av HOUSE OF THE RISING SUN… oj, vilka röster som höjdes.

  Sen minns man ju en populär disco-cover av Pink Floyds ANOTHER BRICK IN THE WALL; Pink Project kallades den italo-köraren.

 4. Ja, jädrar, den hade jag helt glömt bort så jag var tvungen att leta upp den på YouTube.

  Pink Project – Another Brick In The Wall

  Den minns jag ju väldigt väl nu när jag fått lyssna på den igen. Vet ju att den var lite roligare att mixa med än originalet t.ex.

  Tjillevippen

  notbugs

 5. Yep…. och den där funkade bra på dansgolvet, och jag tyckte själv den var helt ok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: