För sådär 25 år sedan…..

Val Young – Seduction

Ja, det är ungefär 25 år sedan jag hörde den här sist. För den som har koll på soundet så hör ni säkert att det är Rick James som ligger bakom produktionen. Det var på den tiden det stod mellan honom och Prince om vem som skulle bli nästa superstjärna. Jag höll alltid på Rick James för han kändes mer äkta på nåt vis, men sett till stjärnstatus så vann nog Prince det hela i slutändan.

Tjillevippen

notbugs

6 svar

 1. Läckert . Så länge sen man hörde den.
  Ja, Rick hade ju en period när han gjorde helt underbar musik. För all del Prince också.
  De hade var sina fördelar i mina öron, eftersom stilarna var klart olika.

 2. Jo, men även om stilarna var olika så vände de sig ju till i stort sett samma publik. Sen kunde jag inte med Purple Rain när den kom, var så besviken eftersom jag t.ex tyckte att Controversy var så uttans bra. Nu har Purple Rain vuxit med åren men det är inte enda exemplet på storsäljare som inte fallit mig i smaken när de kom men som vuxit med tiden.

  Tjillevippen

  notbugs

 3. Jag gillade Purple rain, men sen gick det utför i mitt tycke. Tappade intresset för Prince, även om han fortsatte göra bra låtar nu och då. Men just allt före Purple rain var ju bara så bra. Nyskapande och fräckt, men ändå klassisk soul i grunden.

 4. Apropå Rick James så blev det ju några sköna spår från Mary Jane Girls och Teena Marie också på den tiden. T o m Stone City Band gjorde ju musik på egen hand;

 5. Javisst, där har du plockat fram ännu en bortglömd favorit. Undrar egentligen hur man hunnit med att lyssna på all musik genom åren?! 😉

  Tjillevippen

  notbugs

 6. Garv… ja, man kan ju fråga sig!

  Tidigare i mitt liv hade jag en typ hemmastudio med alla mina skivor i trevlig närhet,. Räknade nån gång efter hur lång tid det ungefär skulle ta att lyssna igenom alla skivorna. Nu minns jag inte hur lång tid det var, men snacka om att man skulle fåp jobba hårt innan man grävt sig igenom allt!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: