Mumsigt intro…..

Gwen Guthrie – It Should Have Been You (12” version)

Fick för mig att YouTube-surfa lite och ramlade på den här gamla favvisen ganska omgående. Det ledde till att jag kom ju på att jag har en blogg som ligger å skvalpar utan några nya inlägg. En genial idé formades då i mitt huvud, dvs varför inte skriva ett inlägg som omväxling.

Den här låten älskade jag att damma loss i ett par maffiga högtalare på sin tid. Introt med trummorna är bara så underbart grymt, men det är inte alla högtalare som klarar av det. Hade en kompis som hade ett par mindre bra lådor där basarna bottnade på nolltid så fort man vred på lite. Det jobbiga var att det var de enda lådorna vi hade att spela med vid en större fest. Själv höll jag nog på med ett byte av lådor, annars brukade vi oftast använda mina eller så lånade vi Cerwinlådor på ljudfirman som fanns i stan. Vi brukade hjälpa till där vid större evenemang och hade så fri tillgång till ljud och ljus i den mån det var ledigt.

Men tillbaka till kompisens lådor och det urusla ljudet på festen. Publiken brydde sig kanske inte så mycket, men det skar i mitt hjärta hela kvällen över att höra det urusla ljudet. Fast kompisen tyckte inte det lät så illa, men han hade ju iofs valt att köpa de lådorna som var ett hembygge modell transmission line, liknande de stora Luxor-lådorna som var populära i hifi-kretsar ett tag. Hur som helst var det sista gången vi använde hans lådor på en större fest, men jag kan än idag känna känslan av hur det skär i hjärtat då vi försöker dra igång den här låten i just de lådorna.

Tjillevippen

notbugs

Annons

2 svar

  1. Jajamen, den här godingen är en favvo. Just det lite chic-liknande stuket men så mkt mer fläsk (!) gör att den är suverän att ösa med!

  2. Ja, tyvärr så var Chic-produktionerna rätt klena i ”fläsk”-avseendet, möjligtvis med undantag av Good Times-tolvan och så Diana Ross-albumet. Fast det var ju å andra sidan inte mixat av herrarna Rodgers & Edwards i den version som släpptes 1980. I nyreleasen med originalmixen som släpptes för några år sedan så är de rena Chic-mixarna betydligt tunnare än de vi varit vana vid genom alla år. Men Nile och Bernard kom igen då de gjorde sitt Chic Mystique-album i mitten på 90-talet. Jädrar vilket klipp det är i det. Fast Nile har i nån intervju eller möjligtvis på sin blogg berättat att i de yngre åren så fick de snåla på tekniken många gånger för att kunna ha råd att göra den typ av produktion de ville.

    Tjillevippen

    notbugs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: